CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

26 July 2013





~ hOnDa oH hOnDa ~

lama dah x ber"blog"ing
kesibukan + kemalasan

ari ni aku ada masa nak berceloteh
sebab???
sebab cpu aku anto format
so aku x leh nak wat keje
cpu sementara ni x de UBS

ok cerite pasal honda...
sape yang x gile kan tengok kete honda
mau wat kenduri kalau dapat hadiah
aku pon mcm orang lain jugak
nak tapi  BELOM mampu...


naaaaah!!!
dia kalau minat memang x hagak2...
tapi ntah bile la nak dapat beli...
xdapat beli dapat bawak pon jadi la...
sape ada?bleh pinjam test drive x?

tapi bukan tu aku nak kongsi dengan korang.
aku nak cerita tentang dilema aku sekarang ni

semalam aku interview honda
(shhhhh...jangan kecoh2 nti boss aku tau)
hehehehehe...ala hak pekerja apa.
memang la hak kite kan,
masalah nye aku cooong dia utk half day semalam
hahahahahaha...

best gile
aku suke interview camtu..
sempoi
santai
dan paling penting
bahasa melayu

aku dapat offer kat honda pon sbb 
ada ex-boss aku kat situ
tapi bile dengar tentang 
komitmen yang terlebih tinggi tu
aku jadi takut and was2

korang cube bayangkan...
(ok kepul2 kan awan atas kepala)
keje ada date line (ok biasa)
bile time dah sampai date line kene ot
xboleh excuse..demam merangkak pon kene dtg
gile koooo..aku kat sini lex2 jerk
tetibe nak masuk company camtu 
aku takut ke laut jerk...
aku x nak la yang di kejar x dapat 
yang di kendong berciciran

memang cuti sabtu ahad tapi
paling bertuah dapat cuti 2minggu
paling x bertuah 1minggu jerk...
lg 2minggu kene keje sabtu ahad...
(terus garu kepala aku)

kat honda exec boleh claim OT 
tapi ramai ganti ke AL
sebab ape?
sebab semua nak bonus 1 bulan basic
kalau ko ada lateness ke..
kalau ko ada UPL ke...
kalau ko MC ke...
ok automatic tolak bonus...

dekat honda kene menonjol...
kalau hod department lain xkenal ko
kompem kenaikan gaji tahunan ko ke laut
sangat2 menakutkan u all...

tapi mata korang akan di kaburi dengan
bonus minimum 3 bulan basic
+ 1 bulan basic kalau xde mc,upl n lateness tadi
insurans, 
hospitalization n medical 1 kuage
elaun makan
elaun kilometer
travel
hari kuage
peeerrrrgggghhhh memang diawang2an

tapi aku x rasa aku mampu...
korang rasa la, kalau korang terima ke x?
aku betol2 xtau nak wat keputusan...
kalau ikut laki aku, oooon jerk...
janji masyuuuuuuk...
tapi aku pikir kerja balik 5:45pm ni pon 
mcm xde life dah
ni plak nak balik malam..
cian anak aku...

bagi aku kuage adalah keutamaan
tapi zaman sekarang pon duit penting
aaaarrrrrgggghhhhh streeees!!!

ok jooom2 bg pendapat...
pandangan korang amat la di hargai...



07 February 2013

BUFDAY HUBBY

~ BUFDAY CELEBRATION ~

hepi bufday to u...
hepi bufday to u...
hepi bufday hepi bufday...
hepi bufday to u...

xde lilin sebab???
pertama, kitorang beli 4pcs kecik-kecik
bukan sebuku kek..
kedua, sebab kitorang dalam pizza hut
kang detect asap bunyi alarm
paraaah jadinyee...

ni bufday hubby yg ke tuuuut...
hahahahaha budget artis nak rahsia2...
walaupon demam aku gagah kan jugak
g celebrate bufday dia 
sebab tahun lepas dah sambut kat uma...
sooo macam biasa
"SIMPLE BUT NICE"

jooom layan pic pulak

peeeaaaceee yooooo...


eryna buli abah...
heheheeee...

anak bapaaaak...


semoga kami terus bahagia dunia dan akhirat

gedikz di situ...
(haish gumuknyeeee!!!)

mama ngan ewin!!!
cayang anak mama...
dah besooo daaaa...

bile nak makan ni???
asyik posing jerk..
xnampak meja kosong lagi tu...


ok joooom makaaaan

cepat la abah lepaskan saya!!!
hihihihi

nyuuuum...nyuuuum...

uuurrrrmmmm...


30 January 2013

I LOVE HER!!!


tiap kali aku baca blog dia, aku sedih...
sedih sebab dia sedih...
maybe sebab aku jugak dia jadi camtu...
xtau camne nak gambarkan tapi tu la yang aku rasa...
sebenarnye aku rindu sangaat kat dia yang dulu...

dulu ke mane pon bersama...
dia adalah teman setia aku
dan aku teman setia dia
(ye2 jerk, perasan di situ)

lepas kes tu, 
dia ngan aku dah x macam dulu...
rindu nak bual2 cam dulu...
rindu nak gelak tawe cam dulu,
 rindu nak kongsi suke duke cam dulu...

sekarang???
dia banyak pendam dari cerita
dia banyak senyap dari berkata2
dia banyak menyendiri...
dia banyak menyepi...
aku tau dia dah x percayakan aku...
aku tau ape dia wat 
aku tau apa dia rasa
aku saja xnak tanye
sebab aku nak dia tau
aku sentiasa bersedia untuk jadi
pendengar yang baik

korang nak tau siapa dia???
taraaaaa!!!

dia adalah satu2 nye adik kesayangan aku!!!
aku nak dia tau!!!!
yang aku sayaaaaaang sangat kat dia!!!


ok stooop touching!!!
air mata dah bercucuran
nasib baik demam n selsema
boleh cover dengan opismate
hohohoho...
jam dah kul 5:30PM
jom kemas 
nak balik
yeeeeeaaaah!!!

22 January 2013

UJIAN




UJIAN

biasa kalau sakit kite pegi klinik kan ?
tapi semalam aku join member aku
pegi satu tempat ni…

mule2 just nak tengok ke apa tu HPA...
korang tau ape tu HPA???
aku pon dulu xtau tapi sekarang dah tau…
HPA tu nama produk daaaa..
hehehe!!!


ok nak di jadikan citer
kitorang masuk satu kedai yang jual produk ni
dia check dengan tengok tangan kite je
memang macam x logic
tapi tu dah keje harian dia
tengok kite sekali imbas pon
dia leh tau kite sakit ape

kite mule kan dengan yang beriye2 nak g
so aku dengar jerk la akak tu citer
pasal penyakit member aku ni…
seram gak kan kalau tau kite ni berisiko
untuk berhadapan dengan sakit kronik

tibe turn aku…
letak jerk tangan atas meja
akak tu terus tulis kat kertas
“ CYST”


macam berhenti jap jantung aku…
ya Allah dugaan ape kah  ini???
termenung jap aku kat situ
sebenarnye aku dah lama agak
cuma aku x pasti…
bile akak tu cakap camtu
jiwa mula gundah gulana
uuurrrmmm ape pon xgune nak sesal
sekarang kene cari penawar…


ada sesape yang ada experience x???
aku sebenarnye paling takut nak check…
aku takuuut nak wat pap smear tu…


ha nampak x???
ngerikan???
hadoooooyai…


bayangkan je la si mulut itik ni
masuk tang tuuuut…peeeeeh…
ok xmoh menakutkan diri sendiri…
jom sambung wat keje…

mood : busy kan diri dengan kerja supaya x banyak pikir pasal tu

09 January 2013

RAMALANKU BENAR BELAKA







RAMALANKU BENAR BELAKA

wah!!!macam tajuk lagu gitu…
suke2 gak tapi risau kat hati nie x de sape paham…

dalam 2minggu kebelakangan ni
aku rasa sakit kepala yang berterusan…


aku pon ajak en hubby g jumpa doktor.
bile aku dah ajak g klinik tu
maknanye dah xtahan la tu…
so en hubby memang alert tang tu…

maka time dia off day minggu lepas
aku g la satu klinik kat tempat aku ni…
so doktor cakap

* pregnant – 100% NO!!!



* tekanan darah – ok



* stress – maybe



* migraine – maybe


maka doktor bagi aku ubat migraine…
try test untuk pastikan samada
sakit kepala ni sebab migraine
atau sebab penyakit lain

aku pon bagitau doktor tentang
something wrong kat mata aku tu
and doktor x berapa pasti…
dia suruh aku refer pakar kalau x ok
dengan ubat migraine tu..

malam tu pas makan ubat,
aku terus tido macam biasa.
tapi tido x nyenyak sebab sakit kepala.
risau gile time tu sebab,
esoknye aku ada training…

en hubby x peduli, kul5 pagi g klinik
doktor bagi MC lagi
bile mentari dah mula kuo
kitorang pon g cari klinik pakar mata
merata kitorang cari
akhirnye jumpa satu klinik ni

tunggu punye tunggu
check punye check
dah dapat result tentang
“SOMETHING” yang kat mata aku tu
ok yang dalam mata aku tu just
“ FLOATERS ”


apa jadahnye aku pon xtau…
yang penting dia x merbahayakan
dah cukup menyenangkan hati aku
(sebenonye aku selalu pikir aku ada TUMOR)
haish selisih malaikat 44…
tapi bile doktor sahkan
xde kene mengena dengan sakit kepala aku ni
haaaaa mule la datang risau balik…
so aku pilih perubatan islam
sebelum aku g scan satu kepala aku ni…

sampai kat tempat yang aku dah lama nak try
aku pun tunggu dan terus menunggu…
tibe giliran aku, xsampai 10minit dah siap…

tang ni datangnye tajuk lagu tadi
“RAMALANKU BENAR BELAKA”
ada yang xkene kat uma aku
ustaz tu cakap ada “JIN” kat dapur aku…


ustaz tanye ada barang elektrik rosak???
yeeee aku punye periuk nasik n heater air rosak
adik aku punye lappy rosak..
apakah???

bile aku tanye sama ada
benda tu datang ke di hantar
ustaz cuma geleng kepala..
haaa ni lagi wat aku tertanye2…
tapi xpelah yang penting penawarnye
ustaz bagi aku sebotol minyak wangi
n kitorang kene sembur satu rumah…
malam tu jugak en hubby uruskan
"JIN" ituuuuuu..


selang 4ari aku call balik tempat tu
ustaz bgtau benda tu dah xde…
alhamdulillah…










02 January 2013





~ HEPI NEW YEAR ~


selamat tahun baru!!!
oooyeeeeeaaaay!!!

kebaboooom!!! kebabooom!!!

azam tahun baru???
setiap awal tahun semua citer pasal azam baru...
camne plak ngan azam lama???
of course la continue kalau lom tercapai kan...
tapi aku punye azam tahun lepas x tercapai lagi...
maka, aku xde azam baru..
hohohohoho...

cume ada keinginan baru

yang pertama
nak ni!!!
"samsung galaxy camera"
best gile kan...tapi xleh wat call..
sooo uuurrmmm tolak tepi dulu...
hikhikhikhik...
selamaaaat duit aku
 lalalalalalala

yang kedua
taraaaa!!!!
~ jatuuuuh cinta lagi, lagi2 aku jatuh cinta...~
fenin pale laki aku layan keinginan aku ni...
alaaa dia yang sebut pasal ALZA ni dulu..
aku apa lagi...
survey punye survey
haaaaaah i likeeeee!!!
purpleeeee!!!
(mahap la aku memang gile skit
kalau nmpak apa jua yang berwana purple ni)
hohohohoho...
haaaa yang ni pooon terpaksa di ketepikan dulu
sebaaaaab nak masuk uma baru tahun ni...
banyak nak pakai duit...
lalalalalalala
sekali lagi selaaaamat duit aku...

oleh kerana kekecewaan yang melampau
aku dah tuko semua hangan2 mak enon aku tu dengan

HO..HO..HO...
HOLIDAAAAAY!!!!

bestnyeee dapat g holiday...
semua orang bawak keluarga g bercuti hujung tahun..
xpe aku bawak family bercuti tunggu bonus..
hehehehehehe...
actually aku jelous tengok orang banyak duit...
tapi rezki masing2...
soooo alhamdulillah dengan rezki yang aku ada ni...

niat di hati nak bawak en hubby + si tecik +
anak sulong a.k.a anak angkat a.k.a adik aku
pegi jenjalan ke

~ LOST WORLD OF TAMBUN ~

pastuuuuu naik 
~ CAMERON HIGHLAND ~

moga2 harapan aku yang ni tercapai..
dapat g salah satu pon jadi laa...
mudah-mudahan...
amiiiin...

ok cukup2 berangan
jooooooom sambung keje
lunch hour dah berakhir!!!
(ni jer masa yang ada untuk curik2 update blog ni...
kat uma dah sebok dengan si kecik)
hikhikhikhik...
adios amigous...