CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

26 July 2013





~ hOnDa oH hOnDa ~

lama dah x ber"blog"ing
kesibukan + kemalasan

ari ni aku ada masa nak berceloteh
sebab???
sebab cpu aku anto format
so aku x leh nak wat keje
cpu sementara ni x de UBS

ok cerite pasal honda...
sape yang x gile kan tengok kete honda
mau wat kenduri kalau dapat hadiah
aku pon mcm orang lain jugak
nak tapi  BELOM mampu...


naaaaah!!!
dia kalau minat memang x hagak2...
tapi ntah bile la nak dapat beli...
xdapat beli dapat bawak pon jadi la...
sape ada?bleh pinjam test drive x?

tapi bukan tu aku nak kongsi dengan korang.
aku nak cerita tentang dilema aku sekarang ni

semalam aku interview honda
(shhhhh...jangan kecoh2 nti boss aku tau)
hehehehehe...ala hak pekerja apa.
memang la hak kite kan,
masalah nye aku cooong dia utk half day semalam
hahahahahaha...

best gile
aku suke interview camtu..
sempoi
santai
dan paling penting
bahasa melayu

aku dapat offer kat honda pon sbb 
ada ex-boss aku kat situ
tapi bile dengar tentang 
komitmen yang terlebih tinggi tu
aku jadi takut and was2

korang cube bayangkan...
(ok kepul2 kan awan atas kepala)
keje ada date line (ok biasa)
bile time dah sampai date line kene ot
xboleh excuse..demam merangkak pon kene dtg
gile koooo..aku kat sini lex2 jerk
tetibe nak masuk company camtu 
aku takut ke laut jerk...
aku x nak la yang di kejar x dapat 
yang di kendong berciciran

memang cuti sabtu ahad tapi
paling bertuah dapat cuti 2minggu
paling x bertuah 1minggu jerk...
lg 2minggu kene keje sabtu ahad...
(terus garu kepala aku)

kat honda exec boleh claim OT 
tapi ramai ganti ke AL
sebab ape?
sebab semua nak bonus 1 bulan basic
kalau ko ada lateness ke..
kalau ko ada UPL ke...
kalau ko MC ke...
ok automatic tolak bonus...

dekat honda kene menonjol...
kalau hod department lain xkenal ko
kompem kenaikan gaji tahunan ko ke laut
sangat2 menakutkan u all...

tapi mata korang akan di kaburi dengan
bonus minimum 3 bulan basic
+ 1 bulan basic kalau xde mc,upl n lateness tadi
insurans, 
hospitalization n medical 1 kuage
elaun makan
elaun kilometer
travel
hari kuage
peeerrrrgggghhhh memang diawang2an

tapi aku x rasa aku mampu...
korang rasa la, kalau korang terima ke x?
aku betol2 xtau nak wat keputusan...
kalau ikut laki aku, oooon jerk...
janji masyuuuuuuk...
tapi aku pikir kerja balik 5:45pm ni pon 
mcm xde life dah
ni plak nak balik malam..
cian anak aku...

bagi aku kuage adalah keutamaan
tapi zaman sekarang pon duit penting
aaaarrrrrgggghhhhh streeees!!!

ok jooom2 bg pendapat...
pandangan korang amat la di hargai...



0 cOmmEnt: