CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

09 January 2013

RAMALANKU BENAR BELAKA







RAMALANKU BENAR BELAKA

wah!!!macam tajuk lagu gitu…
suke2 gak tapi risau kat hati nie x de sape paham…

dalam 2minggu kebelakangan ni
aku rasa sakit kepala yang berterusan…


aku pon ajak en hubby g jumpa doktor.
bile aku dah ajak g klinik tu
maknanye dah xtahan la tu…
so en hubby memang alert tang tu…

maka time dia off day minggu lepas
aku g la satu klinik kat tempat aku ni…
so doktor cakap

* pregnant – 100% NO!!!



* tekanan darah – ok



* stress – maybe



* migraine – maybe


maka doktor bagi aku ubat migraine…
try test untuk pastikan samada
sakit kepala ni sebab migraine
atau sebab penyakit lain

aku pon bagitau doktor tentang
something wrong kat mata aku tu
and doktor x berapa pasti…
dia suruh aku refer pakar kalau x ok
dengan ubat migraine tu..

malam tu pas makan ubat,
aku terus tido macam biasa.
tapi tido x nyenyak sebab sakit kepala.
risau gile time tu sebab,
esoknye aku ada training…

en hubby x peduli, kul5 pagi g klinik
doktor bagi MC lagi
bile mentari dah mula kuo
kitorang pon g cari klinik pakar mata
merata kitorang cari
akhirnye jumpa satu klinik ni

tunggu punye tunggu
check punye check
dah dapat result tentang
“SOMETHING” yang kat mata aku tu
ok yang dalam mata aku tu just
“ FLOATERS ”


apa jadahnye aku pon xtau…
yang penting dia x merbahayakan
dah cukup menyenangkan hati aku
(sebenonye aku selalu pikir aku ada TUMOR)
haish selisih malaikat 44…
tapi bile doktor sahkan
xde kene mengena dengan sakit kepala aku ni
haaaaa mule la datang risau balik…
so aku pilih perubatan islam
sebelum aku g scan satu kepala aku ni…

sampai kat tempat yang aku dah lama nak try
aku pun tunggu dan terus menunggu…
tibe giliran aku, xsampai 10minit dah siap…

tang ni datangnye tajuk lagu tadi
“RAMALANKU BENAR BELAKA”
ada yang xkene kat uma aku
ustaz tu cakap ada “JIN” kat dapur aku…


ustaz tanye ada barang elektrik rosak???
yeeee aku punye periuk nasik n heater air rosak
adik aku punye lappy rosak..
apakah???

bile aku tanye sama ada
benda tu datang ke di hantar
ustaz cuma geleng kepala..
haaa ni lagi wat aku tertanye2…
tapi xpelah yang penting penawarnye
ustaz bagi aku sebotol minyak wangi
n kitorang kene sembur satu rumah…
malam tu jugak en hubby uruskan
"JIN" ituuuuuu..


selang 4ari aku call balik tempat tu
ustaz bgtau benda tu dah xde…
alhamdulillah…










2 cOmmEnt:

♡ izzah ♡ said...

serius sabar?takut plak>dah la selalu sorang2 sebab wen keje mlm.huu

btw,sakit kepala tu macamane?pening sepanjang hari pastu berhari2?ade rasa seram sejuk ke duduk rumah?

Sabariah Nordin said...

sakit kepala macam migrain...
tapi makan ubat pon x jalan
ustaz tu cakap tanda2 ada jin dalam uma kite bile

1. sakit kepala berpanjangan
2. barang elektrik rosak
3. masak nasi sentiasa basi
4. selalu rasa ada kelibat dalam uma
5. badan rasa lemaaah ala2 malas gitu
6. selalu rasa seram sejuk
7. kalau mandi rasa diperhatikan
8. kadang2 bila berjalan rasa terlanggar sesuatu

alaaa jangan ikut kan perasaan.kang jadi lagi takut.en zaidi pon selalu keje malam tapi sekarang ada adik kat uma x takut la..hehehehe