CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

19 September 2011

~ pEnyEri hIdOp kaMi ~


Fuuuh!!!Fuuuh!!!
(bersihkan segala habuk dan sawang2)
maklum lah dah dekat 5bulan x update
mesti la dah berhabuk2 ye x???

perkembangan semasa???
haaaa nak citer la ni...
sekarang ni aku dah bergelar seorang
"IBU"


aku selamat melahirkan bayi perempuan
pada 07/08/2011 jam 5.21 a.m
dengan berat 2.89 kg


kitorang namakan dia
"NUR SYAKIRA ERYNA BTE NORZAIDI"


comey x???hihihihihi...


sebulan sudaaaaaa...
semoga kehadirannye akan menyerikan
lagi kehidupan kami sebagai
satu keluarga..

amiiiiiin...



16 May 2011

~ maluuuuuuu @ shame @ isin ~


ari ni aku memalukan diri aku sendiri
pagi tadi dpt call dr staf UOB bankAlign Center
document untuk buat BA x lengkap
soo aku kene sampai bank sebelom kul 11.30
sedangkan jam dah kul 10.05

nak pikir tempat parking lagi
adooooooiii...
nasib baik hubby aku keje petang
sepantas kilat call dia untuk teman

di pendek kan citer
aku sampai bandar dah kul 11.00
aku kuo dari kete meluru masuk bank
(hubby tunggu kete)

aku pon tanye la guard
cmne nak gi level 1
dia pon suro aku naik lift
dengan pantas naik level 1
n terus menyatakan hasrat nk jumpe staf
yang call aku tadi...
tapi pelik sorang pon x kenal

aku turun balik, pastu tanye staff kt kaunter
dia pon cakap la urusan buat BA tu level 2...
aku bgtau la staff yg call tu cakap level 1
sooo tengah dok aku kalut2 tu aku terpandang sesuatu
taraaaaaaaa.....



oooopppsss!!!
waaaaa sudah2...xyah cakap pape
saya dah tersalah bank ni..
(jam dah kul 11.20 pagi)
dengan bengang aku angguk2 jerk
(konon2 terus nak g level 2,
padahal nak kuo cepat cover bengang)

soooo
aku pon kuo n terus pegi bank sebelah...



ha ni baru betol...
hikhikhikhik..settle masalah tepat kul 11.30
aktiviti sebelom balik opis adalah
MAKAAAAAAN!!!
jom pekene ais jagung kg melayu majidie



nyum..nyum..nyum...








15 May 2011

~ masih x berubah ~

mesin ATM
korang semua mesti kenal dengan benda ni kan
haaaaa meh dengar citer lawak
(tapi lawak ke???korang nilai la sendiri)

petang tadi masa nak kuo kan duit kat angsana
aku jadi jahat sikit...
aku ni memang suke tengok gelagat orang
sooooo aku tengok la sorang awek
kat mesin atm sebelah tu kuo kan duit

dengan belagaknyeee
dia pilih menggunakan bahasa omputih
tapi tibe kat 1 transaction
dia batalkan urus niaga
huh?????nape hek???

aku terus perhatikan dia...
dia masukkan kad atm dia balik..
dan akhirnyeeee dia pilih utk guna
BAHASA MELAYU
hahhahahhahhahhahahhaha
tu la berlagak sangat
haish malu la wei..
kalau dah makan belacan tu
jangan la nak berlagak makan salad

aku ni mula la jahat mulut
terpacul dari mulut aku ni
"berlagak...hikhikhikhikhik..."
"bang, bahasa melayu bang...kang x paham susah"
(aku perasan mata dia jeling aku)
ada aku kesah...hihahahhahah

jap lagi sebelom dia blah
sempat lagi dia sound aku balik
"bukan berlagak tapi tersalah"
hihahahhahhahahhahahhahhaaha
dah malu la tuuuuuuu...
eh tutup muka la wei...
jangan bagi aku jumpe ko lagi he...
(ketawe dalam hati)

sekali toleh belakang
ooopsss...nape muke hubby tegang jerk...
hohohohoho dia marah aku sound awek tu
alah sekali-sekala..
dah lama x sound orang...
hahhhahhahahha
MASIH TAK BERUBAH




~ habuan hari ini ~

hahahahahahahaha
(x pasal2 hek nak ketawa)
ok kite continue stori pagi tadi tentang
"aktiviti hujung minggu"Align Center

sooo nak di jadikan citer
petang tadi aku keluar la dgn hubby aku
n macam yang aku dah jangka
aku x beli pon handbeg yang aku ckp tu
xde 1 pon yg aku berkenan
haish dah macam fesyen org tua jerk aku tengok
(padahal mmg xsuke beg beso2)

tapi macam biasa la xkan balik tangan O kan
sooooo ada la habuan yang menjadi pilihan aku...
jom tengok apa aku dapat...
hehehehehehehehe

hah bende ni amat penting wat aku skrg
coz pinggang aku sangat sakit
bile dok lama2 kat opis tu
sooo harap2 dengan adanye benda ni
kurang la sikit sakit pinggang aku ni...

next...

baju 1

baju 2

sebenonyeee x de dalam list perbelanjaan
bulan ni untuk beli baju...
tapi baju yang aku baru beli bulan lepas
dah koyak (reput)
sangat hampeh ok...
tu orang ckp baju murah xde kualiti...
sekarang baru aku percaya..
hohohohoho...

tapi my hubby x pernah lupe kan
si tecik dalam perut ni..
sebenonye barang dia dah hampir complete
ni pon macam aku punye jugak la...
hahhahahhahaha

santek x????
santek an2????hehehhehe
ha ni lagi 1...

taraaaaa...
tarmos untuk aku & baby...

dah tu jerk habuan untuk hari ni..
lalalalalalalalala...
ada 1 lagi habuan tapi
ni bukan barang tapi orang....
sooo aku stori dalam next update ok...
daaaaaaa....




aktiviti hujung minggu

macam biasa kebosanan melanda
bangun pagi hujung minggu je
mesti terpikir aktiviti utk sepanjang hari ni..
yg pasti benda pertama kene buat adalah....
MAKAN a.k.a SARAPAN!!!!!
(nasi lemak+roti canai+lontong+milo ais+teh tarik)
wooow!!makan ke melantak ni...
hahahhahha kitorang makan ber3 ok la kan...
aku + hubby + budak tecik dlm perut ni
hahahhahahhahhahhahah

lepas makan of course mata layu semula
tapi amat buruk perangai ok kalau tido balik
sooo layan FB a.k.a game "my shop"
dalam masa yg sama kepala ligat pikir
mana nak pegi petang ni...
lalalalalalalalalala...

soooo terpacul la ayt yg wat pale hubby pusing
"shopping jom" hehehehhehhehe
macam banyak sangat jerk duit nak g shopping
paling x pon cuci mata jerk ok la...
dari dok kat uma jerk bosan ok...
joooooom la sayaaaaaaaaanggggg!!!!!
(mcm org gile x???)

ok DONE!!!niat hati nak g angsana
tengok masih ada sales x...
nak beli handbeg lor..
selama ni handbeg aku semua tecik2...
sooo dah nak ada baby ni mcm kene tuko fesyen..
ye la nak letak pampers la apa la..
huuuuuuuuh!!!!
(walau pon sebenonye aku x suke beg beso2 ni)
hehehehehehehhe

tapi bab beli2 ni aku ada masalah sikit
aku ni kalau niat kat ati tu nak beli,
mesti xde yang berkenan...tapi....
kalau x niat a.k.a xde duit (hjg bln)
semuanyeeee aku berkenan..
hahhahahhahhahha
tu namenye syaitan banyak ok..
hehehehhehehe..

k la nak layan game @ FB semulaaaa.
daaaaaaaa....

~adIos aMigOus ~



03 May 2011

~ pErMatE hAti kaMi ~

x clear....just nk kongsi kebahagiaan
semalam, aku n hubby g scan
budak tecik dalam peyut aku ni..hihihihi
tapi dia nakal...x moh tunjuk, maluuuuuuu...

soooo my hubby sedikit frust
(mana x nye, duit dh melayang sia2)
pape pon kitorang happy
coz tau PERMATA HATI kitorang sihat
jantung dia berdegup laju...
sangat aktif...
(x scan pon leh tau dia sgt agresif
lagi2 bile dia gerak2)

doktor ckp scan ni nasib2 jerk...
tapi dia suggest dtg lagi
bile dah masuk 28minggu
maybe nak cari klinik yg leh wat 3D kot...
(klu ada budget lebih..berangan jep)
coz hitam putih x nmpak laaaa..
klu 3D boleh nmpak mcm ni...


hehehehe....x maluuuuuu..
aku nmpak my hubby mmg excited gile mlm semalam
aku bhgia sgt tgok dia bahagia
sbb dah nak dpt ank x lama lg

tapi bile si tecik ni wat hal???
dgr skit ape bapak dia ckp???
"ank abah x dengar ckp lor...
nnti abah x li kan baju lagi baru tau"
hihahahaha ni la ayt hubby aku bile
si kecit ni kepit kaki dia
smpai dktr x leh tgok jantina dia..
cian ank mama kene ugut yeeee...
hehehehehe...

x kesah la jnji dia sihat
smpai la selamat di lahir kn...
amiiiiiin
boy ke gurl ke kitorang terima..
nama pon dah ada...nak tau x???
hehehehhehe

kalau boy, nama dia
"NOR SYAKIR IQBAL"
(cahaya mensyukuri kejayaan)
kalau gurl, nama dia
"NOR SYAKIRA ERYNA"
(cahaya mensyukuri kecantikan)




28 April 2011

~ bila saya bosan ~


dah lama x amek gmbo..
sejak abis study dh x bape gile bergambo
a.k.a xde geng gile hihahahaha

minggu ni aku bosan gile
sebab my hubby keje shift petang
OMG...serius bosan tahap gaban!!!
oleh yg demikian
(cewah ayt, BOMbastik gitu)
aku cari la sesuatu
yg boleh hilangkan bosan aku ni ha....
taraaaaaaaa !!!!


ala2 "sodoku"
(betol ke aku sebut ni???)
hihahahahaha
tadi aku g teman kan HR aku g kedai buku
soooo aku beli la..hehehehe
dr dulu smpai sekarang
aku memang pantang masuk kedai buku...
yg x penting pon aku nk beli
jnji comeeeeel n best...
(boleh he gitu???)
abis aku dh bohsan ari2 ngadap ~~~

hah!!!ni hah...
ngadap bende ni jerk...
FB yang aku dah ngadap dari pagi kat opis,
sampai la ke tgh mlm sambil tgu hubby balik
eeeiii dah xtau nak watpe...
selain buku silang kata tadi,
aku ada beli 1 lagi buku..
taraaaaaa!!!!

sesuai kan utk aku..
sooo hubby aku x kn marah kn2???
hihihihihihihi...
(kahu kakooot kne mayah hubby)

~ aDiOs aMigOus ~



27 April 2011

~ sEntOsa IsLaNd, sInGapOrE ~


"singapore"
sekarang ni kalau tengok blog ke, fb ke
masing2 sibuk ke USS a.k.a
"UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE"
tapi aku + family decide g sentosa island
best tapi x puas coz g pon dah kul 2 ptg
tapi sempat gak la tgok 4D
syok gileeeeeee...

kalau ada rezeki n umo yg panjang
nak pegi lagi dgn hubby...
banyak lagi x g...
USS???
oh tu maybe pas baby kuo kot...
coz tempat tu lagi besar kan...
perut ni dah makin berat
sooooo xlarat nak gerak sana-sini
hehhehehhehhehe...

meh layan pic yg x seberapa ni....

...bak meh $1 baru leh tengok...

gediks kn ank sedara aku???

hihihihi masa byk habis tgu turn jer sebenonyeeee

huhuhuhu gumuk kn aku???ade ku kesah????

taraaaaa...lagi gumuk an2???haip!!!

ops???ni bkn sentosa..ni kt "marina bay"
cntik kn bgnan dia...kagum sekejap....hehehehe

last pic...ok jom blik malaysia..dah penat...

18 April 2011

~ tEstInG pOwEr ~


taraaaaa... nyum..nyum...nyum... semalam adalah kali pertama sepanjang usia perkahwinan, aku try masak nasi lemak tanpa pengawasan mak.. hihahhahahahhaha jadi 2 memang la..my hubby pon kata sedap... tp nape aku x puas hati hek???? sebab x sama macam mak punye laaaaa... hehehhehehe.. (ada hati nak setanding dengan orang profesional)


p/s:kepada semua ank dara belajo la masak betol2 sebelom kahwin...jgn jadi mcm aku, dah kahwin baru nak belajo..dah tiap kali nak masak tiap kali tu la call mak mintak bantuan...hehehe


12 April 2011

~ KEHADIRANNYE MEWARNAI KEHIDUPAN KAMI ~

renung sejenak...
betapa besar kekuasaan Allah
aku bersyukur kerana di beri peluang
untuk menjadi seorang ibu...

ku mengharapkan yang terbaik
semoga bayi dalam kandungan aku ini
selamat sehingga dilahirkan ke dunia
dalam keadaan yang sihat dan sempurna
supaya dapat menjadi anak yang soleh @ solehah
amiiiiiiin....








07 April 2011

~ oMbAk rIndOo yAnG mELaNdE ~


...rindooo...
ye saya sangat rindoo kan kengkawan saya..
kehidupan masa belajar..
apa jerk yang kitorang lalui bersama...

kehidupan yang kekadang membosankan,
contohnyeeee bangun seawal pagi untuk ke kuliah
& lewat petang baru balik uma,
di tambah plak ngan assigment yang melambak
(oh serius memang bosan n memenatkan)

tapi kekadang kitorang lalui
kehidupan yang menyeronokkan...
contohnyeeee time xde kelas
or hujung minggu kiteeee ENJOY !!!!
wakakakkakakka...
hang out dgn kengkawan...
xde duit???xpe... kite pusing2 jerk...
pass duit tambang n makan orait la

tapi kehidupan tu hanye sementara,
bile dah habis blajo masing2 bawak haluan masing2...
termasuk lah aku yg habis jerk blajo kahwin
(hihahahhaha gatal hek)
sedangkan yang lain dok sebok keje
n ada gak yg sambung study...

pape pon kitorang still contact
sama ada melalui facebook or phone (jarang2)
n x sabo nak tunggu 15/02/2015
~ REUNION ~
insya-Allah kalau panjang umo,
kite jumpe lagi ye kengkawan

i miss u all soooo much

video

30 March 2011

CHECK-UP

tadi aku g check-up baby lagi...
darah dah ok x cair lagi..
tapiiiiiiii....

waaaa..berat badan naik lagi
sekarang sudah 57kg
berbanding check-up lepas 55kg

tapi nurse yang tengok timbang tu ckp slow sgt
n nurse yang tulis tu dgr 56kg
soooo nmpak macam aku naik 1kg je la...
hehehhehehhehehhe...





28 March 2011


~ sOmEtHiNg 4 sHariNg ~

Danga Bay...
sape yang x pernah pegi kan
lagi2 bagi couple2 yang di lamun cinta
(aku pon dulu sama gak, hehehehhehe)Align Center

nak di jadi kan citer la kan,
hujung minggu lepas aku n hubby kebosanan kat uma
n kitorang pon decide g JB jalan2...
sooo lepak la kat tepi pantai Danga Bay tu...

macam biasa la dah nama pon" TEMPAT AWAM " kan
sooo macam2 ragam kite leh tengok...
apa tah lagi aku yang memang suke tengok gelagat orang

kereta kat sebelah2 silih berganti
setiap kereta yang park sebelah kitorang mesti kene bahan...
biasa la nama pon xde keje kan...

dok aku syok layan angin yang sepoi2 bahasa
tetibe tertoleh kat kete sebelah kitorang...
alamak???berpangku bagai...
(bukan la aku baik sgt kan,tp masa aku couple dulu
nak dok rapat2 pon segan ngan org keliling)

tu x kisah la...
lantak ko la budak..
tapi tetibe...eh leh plak kiss2 tanpa segan silu...
lebih ar lu minah..
ko memalukan awek bertudung macam aku..
hihahahhahahhahhahhaa...
aku tengok ada gak mata2 lain yang memandang
n yang memadang tu mesti la pengunjung yang dah berkeluarga
tapi bagi couple tu "ADA AKU KESAH"

tapi aku pon x kisah
n kitorang pon blaaaa dari situ...
pegi makan lagi baeeeekkkk..

on the way menuju ke "TEPIAN TEBRAU"
(tempat makan terbaeeeek "gerai feridah-no.25")
hehehhehe siap promote..

berbalik pada citer...
kalau korang pernah lalu kat Lido korang tau M-Suite kan2???
haaaa satu kereta myvi ni potong kitorang....
adooooooyaaaaaiiii manjenyeeeee...

tapi kitorang dari arah belakang la...
soooo dengan perasaan dengki n jahat kitorang ni...
my hubby hon kereta tu
hahahhahhahhahhaha

dengan laju awek tu betol kan keDUDUKan dia...
adoi wek agak2 la siang pon jadi ke..
bak kata my hubby
"kete kalau gelap tu lain la...ni macam akuarium"
hahahhahahhahhahahhahah
tapi gelagat awek tu mmg menghiburkan kitorang...

soooo korang semua...
agak2 la yeeeee...aku pon bukan baek sgt
aku pon pernah muda n bercouple
(hahahhaha ayt mcm dh tua plak)
tapi kalau boleh hormat la tempat awam...
hehehhehehhehe

~ aDiOs aMigOus~














08 March 2011

BILE SESUAI SCAN???


syok2 dok melayan FB
tetibe nampak post makcik ady
dia dah g scan baby die...
dia pon pregnant sama dgn aku
cume due aku awal sikit dari dia...

waaaaa sangat jelous...
tapi aku rasa mcm terlalu awal plak.
rase2nyeeee bile masa yang sesuai hek???
x sabo nak tengok baby dalam perut ni...
tapi en zaidi cakap tunggu 7bulan..
eeerrrmmmm oteeey, baik boooos...

hehehehehehehehhe
macam biasa la bile dah pikir pasal baby
aku mesti cari imej baby ikut usia kandungan aku
taraaaaaa jeng..jeng...jeng...



sekarang ni janin dah 16 cm
(kat blog tu cakap la)
berat dia dalam 35 gram ar.
dgn usia kandungan aku yg dah 16minggu ni,
dah nampak la kepala ngan tubuh bayi,
kat blog tu ckp kite dah leh tgok dia gerak2.
(tu yg buat aku lagi x sabo tu)
sekarang ni tahap paling awal
ibu dapat rasa baby gerak
paling xleh handle dia cakap
rasanya seperti ada seekor kupu-kupu dalam perut.
hahahhahahahhahhaha...
eeeeeeiiii excited gile...

ooooopsssss...
kan mak dah cakap jangan suke sangat..
baaaaeeekkk maaaaak....




07 March 2011

~ MIMPI ~

sejak bleeding bulan 1 ari tu, aku ngan hubby tido depan tv jerk...sampai la 1 ari 2, aku balik dari keje tengok album kahwin kitorang x dekat tempat biasa...so aku tau la yang ada org dtg...sooo aku ala2 malu la plak bile ade member laki aku dtg dgn tilam bertenggek kat ruang tamu...ish..ish..ish..mcm x reti kemas uma plak isteri zaidi ni...

bile d pikir2 kandungan aku pon dah 4bulan kan..sooo aku ajak laki aku tido bilik ats semula...ahad lepas kitorang bertukus lumus kemas uma...maklum la..amat jarang2 kitorang kemas 1 uma ni...hikhikhikhik...(jgn contohi kami ok)

sooo nak berbalik pada tajuk entry aku kali ni, dah 2 malam aku tido bilik atas n 2 malam tu la aku MIMPI macam2...

mimpi malam 1st, SUAMI KU KAHWIN LAGI..hish mintak simpang malaikat 44...tapi situasinyeee sebijik mcm cerita "trilogi cinta" ahad-selasa pukul 10mlm..(hahahhaha siap promote)..tapi serius citer tu mmg best n maybe tu buat aku terbawak2 sampai dalam mimpi...sedar2 je airmata dah bercucuran..nasib baik laki aku xsedar...tapi bile aku toleh je kat suami aku dia tengah menggigil...aku pon kejut la dia..hahahhaha dia tgh mimpi ANAKONDA..hikhikhik..

mimpi malam 2nd, YANG DAH MATI MASIH HIDUP...mimpi ni aku tau la dia memang mainan tido...aku mimpi fairuz (arwah boypren aku) yang aku rasa dah lama xmuncul dalam mimpi aku...dalam mimpi tu aku tengah mengandung la..tetibe dia balik kg setelah sekian lama semua orang tau dia dah xde..dan dia dtg seolah2 anggap aku masih gurlzpren dia...di sebab kan perut ni pon lom nmpak sooo dia xtau aku dh khwin dgn suami tercinta NORZAIDI MUSTAZA..uurrmm pastu aku gagahkan juga bagitau dia yang aku dah khwin n aku nmpk muke dia sangat kecewa...apakah???aku semakin xpaham..bile aku sedar, aku tertanye kenapa dia hadir setelah sekian lama...hanye kiriman surah al-fatehah mampu aku iringkan...semoga dia terus aman d sana...

bab mimpi ni memang slalu buat aku x senang duduk..mimpi pertama tu...aku takut dia akan jadi kenyataan..tapi malam tu gak aku tanye suami aku...macam biasa la..bile aku ckp dia mesti bergurau..."sayang ayg sorang..tapi klu ada rezki ape salahnyeee" eeeeeeeiiii....geram..

mimpi kedua tu wat aku pikir kenape dan kenape...tapi aku x bagitau suami aku coz aku tau dia x suke..n dia pernah ckp "xpe kat akhirat nnti abg dgn ank2 kite jerk, ayg g la cari dia" aku sgt sedih bile dia ckp cmtu..n sejak tu aku xnk sebut nama dia depan suami aku...(tapi andai abg baca entry ayg ni, ayg mintak maaf..tapi ayg hanya sayang abg jerk sekarang)...

moral of the story : x suke tido atas coz asyik mimpi jerk...hahahhahhahahha


01 March 2011

~ EXCITED ~

mak aku kata jangan terlalu excited
tapi setiap orang pon
mesti rasa benda yang sama kan???
tadi aku google utk cari sesuatu
taraaaaa...comel x????
ni untuk imej kandungan 14 minggu
sekarang ni mesti baby
aku dah camni kan...
hehehhehhehehhehe



14minggu = 3 1/2 inc
bersamaan 1 ounce
sooooooo
aku excited gile bile tengok
imej minggu2 akan datang...
lama lagi nak tunggu minggu ke-40

doakan kandungan aku
sihat selalu supaya
dapat lahir dalam keadaan sihat n sempurna..
amiiiiiinnnn...