CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

16 May 2011

~ maluuuuuuu @ shame @ isin ~


ari ni aku memalukan diri aku sendiri
pagi tadi dpt call dr staf UOB bankAlign Center
document untuk buat BA x lengkap
soo aku kene sampai bank sebelom kul 11.30
sedangkan jam dah kul 10.05

nak pikir tempat parking lagi
adooooooiii...
nasib baik hubby aku keje petang
sepantas kilat call dia untuk teman

di pendek kan citer
aku sampai bandar dah kul 11.00
aku kuo dari kete meluru masuk bank
(hubby tunggu kete)

aku pon tanye la guard
cmne nak gi level 1
dia pon suro aku naik lift
dengan pantas naik level 1
n terus menyatakan hasrat nk jumpe staf
yang call aku tadi...
tapi pelik sorang pon x kenal

aku turun balik, pastu tanye staff kt kaunter
dia pon cakap la urusan buat BA tu level 2...
aku bgtau la staff yg call tu cakap level 1
sooo tengah dok aku kalut2 tu aku terpandang sesuatu
taraaaaaaaa.....



oooopppsss!!!
waaaaa sudah2...xyah cakap pape
saya dah tersalah bank ni..
(jam dah kul 11.20 pagi)
dengan bengang aku angguk2 jerk
(konon2 terus nak g level 2,
padahal nak kuo cepat cover bengang)

soooo
aku pon kuo n terus pegi bank sebelah...



ha ni baru betol...
hikhikhikhik..settle masalah tepat kul 11.30
aktiviti sebelom balik opis adalah
MAKAAAAAAN!!!
jom pekene ais jagung kg melayu majidie



nyum..nyum..nyum...








15 May 2011

~ masih x berubah ~

mesin ATM
korang semua mesti kenal dengan benda ni kan
haaaaa meh dengar citer lawak
(tapi lawak ke???korang nilai la sendiri)

petang tadi masa nak kuo kan duit kat angsana
aku jadi jahat sikit...
aku ni memang suke tengok gelagat orang
sooooo aku tengok la sorang awek
kat mesin atm sebelah tu kuo kan duit

dengan belagaknyeee
dia pilih menggunakan bahasa omputih
tapi tibe kat 1 transaction
dia batalkan urus niaga
huh?????nape hek???

aku terus perhatikan dia...
dia masukkan kad atm dia balik..
dan akhirnyeeee dia pilih utk guna
BAHASA MELAYU
hahhahahhahhahhahahhaha
tu la berlagak sangat
haish malu la wei..
kalau dah makan belacan tu
jangan la nak berlagak makan salad

aku ni mula la jahat mulut
terpacul dari mulut aku ni
"berlagak...hikhikhikhikhik..."
"bang, bahasa melayu bang...kang x paham susah"
(aku perasan mata dia jeling aku)
ada aku kesah...hihahahhahah

jap lagi sebelom dia blah
sempat lagi dia sound aku balik
"bukan berlagak tapi tersalah"
hihahahhahhahahhahahhahhaaha
dah malu la tuuuuuuu...
eh tutup muka la wei...
jangan bagi aku jumpe ko lagi he...
(ketawe dalam hati)

sekali toleh belakang
ooopsss...nape muke hubby tegang jerk...
hohohohoho dia marah aku sound awek tu
alah sekali-sekala..
dah lama x sound orang...
hahhhahhahahha
MASIH TAK BERUBAH




~ habuan hari ini ~

hahahahahahahaha
(x pasal2 hek nak ketawa)
ok kite continue stori pagi tadi tentang
"aktiviti hujung minggu"Align Center

sooo nak di jadikan citer
petang tadi aku keluar la dgn hubby aku
n macam yang aku dah jangka
aku x beli pon handbeg yang aku ckp tu
xde 1 pon yg aku berkenan
haish dah macam fesyen org tua jerk aku tengok
(padahal mmg xsuke beg beso2)

tapi macam biasa la xkan balik tangan O kan
sooooo ada la habuan yang menjadi pilihan aku...
jom tengok apa aku dapat...
hehehehehehehehe

hah bende ni amat penting wat aku skrg
coz pinggang aku sangat sakit
bile dok lama2 kat opis tu
sooo harap2 dengan adanye benda ni
kurang la sikit sakit pinggang aku ni...

next...

baju 1

baju 2

sebenonyeee x de dalam list perbelanjaan
bulan ni untuk beli baju...
tapi baju yang aku baru beli bulan lepas
dah koyak (reput)
sangat hampeh ok...
tu orang ckp baju murah xde kualiti...
sekarang baru aku percaya..
hohohohoho...

tapi my hubby x pernah lupe kan
si tecik dalam perut ni..
sebenonye barang dia dah hampir complete
ni pon macam aku punye jugak la...
hahhahahhahaha

santek x????
santek an2????hehehhehe
ha ni lagi 1...

taraaaaa...
tarmos untuk aku & baby...

dah tu jerk habuan untuk hari ni..
lalalalalalalalala...
ada 1 lagi habuan tapi
ni bukan barang tapi orang....
sooo aku stori dalam next update ok...
daaaaaaa....




aktiviti hujung minggu

macam biasa kebosanan melanda
bangun pagi hujung minggu je
mesti terpikir aktiviti utk sepanjang hari ni..
yg pasti benda pertama kene buat adalah....
MAKAN a.k.a SARAPAN!!!!!
(nasi lemak+roti canai+lontong+milo ais+teh tarik)
wooow!!makan ke melantak ni...
hahahhahha kitorang makan ber3 ok la kan...
aku + hubby + budak tecik dlm perut ni
hahahhahahhahhahhahah

lepas makan of course mata layu semula
tapi amat buruk perangai ok kalau tido balik
sooo layan FB a.k.a game "my shop"
dalam masa yg sama kepala ligat pikir
mana nak pegi petang ni...
lalalalalalalalalala...

soooo terpacul la ayt yg wat pale hubby pusing
"shopping jom" hehehehhehhehe
macam banyak sangat jerk duit nak g shopping
paling x pon cuci mata jerk ok la...
dari dok kat uma jerk bosan ok...
joooooom la sayaaaaaaaaanggggg!!!!!
(mcm org gile x???)

ok DONE!!!niat hati nak g angsana
tengok masih ada sales x...
nak beli handbeg lor..
selama ni handbeg aku semua tecik2...
sooo dah nak ada baby ni mcm kene tuko fesyen..
ye la nak letak pampers la apa la..
huuuuuuuuh!!!!
(walau pon sebenonye aku x suke beg beso2 ni)
hehehehehehehhe

tapi bab beli2 ni aku ada masalah sikit
aku ni kalau niat kat ati tu nak beli,
mesti xde yang berkenan...tapi....
kalau x niat a.k.a xde duit (hjg bln)
semuanyeeee aku berkenan..
hahhahahhahhahha
tu namenye syaitan banyak ok..
hehehehhehehe..

k la nak layan game @ FB semulaaaa.
daaaaaaaa....

~adIos aMigOus ~



03 May 2011

~ pErMatE hAti kaMi ~

x clear....just nk kongsi kebahagiaan
semalam, aku n hubby g scan
budak tecik dalam peyut aku ni..hihihihi
tapi dia nakal...x moh tunjuk, maluuuuuuu...

soooo my hubby sedikit frust
(mana x nye, duit dh melayang sia2)
pape pon kitorang happy
coz tau PERMATA HATI kitorang sihat
jantung dia berdegup laju...
sangat aktif...
(x scan pon leh tau dia sgt agresif
lagi2 bile dia gerak2)

doktor ckp scan ni nasib2 jerk...
tapi dia suggest dtg lagi
bile dah masuk 28minggu
maybe nak cari klinik yg leh wat 3D kot...
(klu ada budget lebih..berangan jep)
coz hitam putih x nmpak laaaa..
klu 3D boleh nmpak mcm ni...


hehehehe....x maluuuuuu..
aku nmpak my hubby mmg excited gile mlm semalam
aku bhgia sgt tgok dia bahagia
sbb dah nak dpt ank x lama lg

tapi bile si tecik ni wat hal???
dgr skit ape bapak dia ckp???
"ank abah x dengar ckp lor...
nnti abah x li kan baju lagi baru tau"
hihahahaha ni la ayt hubby aku bile
si kecit ni kepit kaki dia
smpai dktr x leh tgok jantina dia..
cian ank mama kene ugut yeeee...
hehehehehe...

x kesah la jnji dia sihat
smpai la selamat di lahir kn...
amiiiiiin
boy ke gurl ke kitorang terima..
nama pon dah ada...nak tau x???
hehehehhehe

kalau boy, nama dia
"NOR SYAKIR IQBAL"
(cahaya mensyukuri kejayaan)
kalau gurl, nama dia
"NOR SYAKIRA ERYNA"
(cahaya mensyukuri kecantikan)