CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 March 2011

CHECK-UP

tadi aku g check-up baby lagi...
darah dah ok x cair lagi..
tapiiiiiiii....

waaaa..berat badan naik lagi
sekarang sudah 57kg
berbanding check-up lepas 55kg

tapi nurse yang tengok timbang tu ckp slow sgt
n nurse yang tulis tu dgr 56kg
soooo nmpak macam aku naik 1kg je la...
hehehhehehhehehhe...





28 March 2011


~ sOmEtHiNg 4 sHariNg ~

Danga Bay...
sape yang x pernah pegi kan
lagi2 bagi couple2 yang di lamun cinta
(aku pon dulu sama gak, hehehehhehe)Align Center

nak di jadi kan citer la kan,
hujung minggu lepas aku n hubby kebosanan kat uma
n kitorang pon decide g JB jalan2...
sooo lepak la kat tepi pantai Danga Bay tu...

macam biasa la dah nama pon" TEMPAT AWAM " kan
sooo macam2 ragam kite leh tengok...
apa tah lagi aku yang memang suke tengok gelagat orang

kereta kat sebelah2 silih berganti
setiap kereta yang park sebelah kitorang mesti kene bahan...
biasa la nama pon xde keje kan...

dok aku syok layan angin yang sepoi2 bahasa
tetibe tertoleh kat kete sebelah kitorang...
alamak???berpangku bagai...
(bukan la aku baik sgt kan,tp masa aku couple dulu
nak dok rapat2 pon segan ngan org keliling)

tu x kisah la...
lantak ko la budak..
tapi tetibe...eh leh plak kiss2 tanpa segan silu...
lebih ar lu minah..
ko memalukan awek bertudung macam aku..
hihahahhahahhahhahhaa...
aku tengok ada gak mata2 lain yang memandang
n yang memadang tu mesti la pengunjung yang dah berkeluarga
tapi bagi couple tu "ADA AKU KESAH"

tapi aku pon x kisah
n kitorang pon blaaaa dari situ...
pegi makan lagi baeeeekkkk..

on the way menuju ke "TEPIAN TEBRAU"
(tempat makan terbaeeeek "gerai feridah-no.25")
hehehhehe siap promote..

berbalik pada citer...
kalau korang pernah lalu kat Lido korang tau M-Suite kan2???
haaaa satu kereta myvi ni potong kitorang....
adooooooyaaaaaiiii manjenyeeeee...

tapi kitorang dari arah belakang la...
soooo dengan perasaan dengki n jahat kitorang ni...
my hubby hon kereta tu
hahahhahhahhahhaha

dengan laju awek tu betol kan keDUDUKan dia...
adoi wek agak2 la siang pon jadi ke..
bak kata my hubby
"kete kalau gelap tu lain la...ni macam akuarium"
hahahhahahhahhahahhahah
tapi gelagat awek tu mmg menghiburkan kitorang...

soooo korang semua...
agak2 la yeeeee...aku pon bukan baek sgt
aku pon pernah muda n bercouple
(hahahhaha ayt mcm dh tua plak)
tapi kalau boleh hormat la tempat awam...
hehehhehehhehe

~ aDiOs aMigOus~














08 March 2011

BILE SESUAI SCAN???


syok2 dok melayan FB
tetibe nampak post makcik ady
dia dah g scan baby die...
dia pon pregnant sama dgn aku
cume due aku awal sikit dari dia...

waaaaa sangat jelous...
tapi aku rasa mcm terlalu awal plak.
rase2nyeeee bile masa yang sesuai hek???
x sabo nak tengok baby dalam perut ni...
tapi en zaidi cakap tunggu 7bulan..
eeerrrmmmm oteeey, baik boooos...

hehehehehehehehhe
macam biasa la bile dah pikir pasal baby
aku mesti cari imej baby ikut usia kandungan aku
taraaaaaa jeng..jeng...jeng...



sekarang ni janin dah 16 cm
(kat blog tu cakap la)
berat dia dalam 35 gram ar.
dgn usia kandungan aku yg dah 16minggu ni,
dah nampak la kepala ngan tubuh bayi,
kat blog tu ckp kite dah leh tgok dia gerak2.
(tu yg buat aku lagi x sabo tu)
sekarang ni tahap paling awal
ibu dapat rasa baby gerak
paling xleh handle dia cakap
rasanya seperti ada seekor kupu-kupu dalam perut.
hahahhahahahhahhaha...
eeeeeeiiii excited gile...

ooooopsssss...
kan mak dah cakap jangan suke sangat..
baaaaeeekkk maaaaak....




07 March 2011

~ MIMPI ~

sejak bleeding bulan 1 ari tu, aku ngan hubby tido depan tv jerk...sampai la 1 ari 2, aku balik dari keje tengok album kahwin kitorang x dekat tempat biasa...so aku tau la yang ada org dtg...sooo aku ala2 malu la plak bile ade member laki aku dtg dgn tilam bertenggek kat ruang tamu...ish..ish..ish..mcm x reti kemas uma plak isteri zaidi ni...

bile d pikir2 kandungan aku pon dah 4bulan kan..sooo aku ajak laki aku tido bilik ats semula...ahad lepas kitorang bertukus lumus kemas uma...maklum la..amat jarang2 kitorang kemas 1 uma ni...hikhikhikhik...(jgn contohi kami ok)

sooo nak berbalik pada tajuk entry aku kali ni, dah 2 malam aku tido bilik atas n 2 malam tu la aku MIMPI macam2...

mimpi malam 1st, SUAMI KU KAHWIN LAGI..hish mintak simpang malaikat 44...tapi situasinyeee sebijik mcm cerita "trilogi cinta" ahad-selasa pukul 10mlm..(hahahhaha siap promote)..tapi serius citer tu mmg best n maybe tu buat aku terbawak2 sampai dalam mimpi...sedar2 je airmata dah bercucuran..nasib baik laki aku xsedar...tapi bile aku toleh je kat suami aku dia tengah menggigil...aku pon kejut la dia..hahahhaha dia tgh mimpi ANAKONDA..hikhikhik..

mimpi malam 2nd, YANG DAH MATI MASIH HIDUP...mimpi ni aku tau la dia memang mainan tido...aku mimpi fairuz (arwah boypren aku) yang aku rasa dah lama xmuncul dalam mimpi aku...dalam mimpi tu aku tengah mengandung la..tetibe dia balik kg setelah sekian lama semua orang tau dia dah xde..dan dia dtg seolah2 anggap aku masih gurlzpren dia...di sebab kan perut ni pon lom nmpak sooo dia xtau aku dh khwin dgn suami tercinta NORZAIDI MUSTAZA..uurrmm pastu aku gagahkan juga bagitau dia yang aku dah khwin n aku nmpk muke dia sangat kecewa...apakah???aku semakin xpaham..bile aku sedar, aku tertanye kenapa dia hadir setelah sekian lama...hanye kiriman surah al-fatehah mampu aku iringkan...semoga dia terus aman d sana...

bab mimpi ni memang slalu buat aku x senang duduk..mimpi pertama tu...aku takut dia akan jadi kenyataan..tapi malam tu gak aku tanye suami aku...macam biasa la..bile aku ckp dia mesti bergurau..."sayang ayg sorang..tapi klu ada rezki ape salahnyeee" eeeeeeeiiii....geram..

mimpi kedua tu wat aku pikir kenape dan kenape...tapi aku x bagitau suami aku coz aku tau dia x suke..n dia pernah ckp "xpe kat akhirat nnti abg dgn ank2 kite jerk, ayg g la cari dia" aku sgt sedih bile dia ckp cmtu..n sejak tu aku xnk sebut nama dia depan suami aku...(tapi andai abg baca entry ayg ni, ayg mintak maaf..tapi ayg hanya sayang abg jerk sekarang)...

moral of the story : x suke tido atas coz asyik mimpi jerk...hahahhahhahahha


01 March 2011

~ EXCITED ~

mak aku kata jangan terlalu excited
tapi setiap orang pon
mesti rasa benda yang sama kan???
tadi aku google utk cari sesuatu
taraaaaa...comel x????
ni untuk imej kandungan 14 minggu
sekarang ni mesti baby
aku dah camni kan...
hehehhehhehehhehe



14minggu = 3 1/2 inc
bersamaan 1 ounce
sooooooo
aku excited gile bile tengok
imej minggu2 akan datang...
lama lagi nak tunggu minggu ke-40

doakan kandungan aku
sihat selalu supaya
dapat lahir dalam keadaan sihat n sempurna..
amiiiiiinnnn...