CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

24 July 2010

~ NAIK PANGKAT & NAIK GAJI ~


kata orang
rezki mereka yg nak khwin ni mencurah2....
dulu aku sering tertanye2 betol ke?
tp sekarang, seriusly....
mmg mencurah2....
x caye????
lepas aku tunang aku dapat keje...
selang sebulan
ady dapat tukar kerje yg lebih baik...
n now....aku dah naik pangkat n gaji....
bestnyeeeeeee....
nampak nye ade la rezki ank2 sedara aku
nak dapat duit raye tahun ni...
hihhahahhahahhaha
syukur kepada yg maha Kuasa....




17 July 2010

~ bOrINg taHaP cIpaN ~

oleh kerana aku bosan gile smlm
aku dok pikir ape aku nk wat
jeng...jeng...
tetibe muncul satu idea...
aku buat penunjuk arah
yg amat berguna untuk para tetamu
yg datang dari luar kaw muar...
so xla ssh sgt nk cr uma aku nnti...

jOoM tEngOk keKrEatiFaN kU...



bELok kANaN....



bELok KirI....



nAk tErOs bOLeh
nAk bELok kIrI pOn bOLeh...

hihahhahahhaa
daaaaaaaa....



15 July 2010



~ pEMudE hAraPaN baNgsA ~

tadi petang aku turn JB
ala saje jalan2 cari pasal & makan
hihahahahhahahha...
" WARONG WAK RADOL U-TURN KEMPAS "
peh mmg terbaek beb...
kene mesti terangkat...

ok cukup...
aku bukan nk promote kedai tu
coz klu korang g aku x untung pape...
hiahhahahahhahahhaha...

d pendekkan citer
aku balik mestilah lalu highway pasir gudang kan
so sampai jek kat fly over
kawasan perindustrian tebrau tu jame...
OMG...i don't like....

maju dan terus maju perlahan2...
tup tup beberapa mamat yg x d kenali
bg isyarat berhenti...
alamak????
kes rompakan ke apa ni????
rupa2nye....
ada kereta rosak...

sangat perit oooo....
kereta tu rosak kat lane knan...
peh kalau aku dah menggelabah dah...
tapi...mlm ni aku terpegun tgok
pemuda zaman skrg...
masih ada yg prihatin....
" gua tabik sama lu all bro "


(bukan gambar sebenar)
diorang tolak kereta yg rosak tadi beramai2...
ada dua kete yg di penuhi jejaka2
idaman malaya berhenti kat tgh jalan
n smua kereta terpaksa berhenti
pastu diorang tolak kereta tu
ke bahu jalan....

peh mmg aku respect gile kat mamat2 tu...
cop!!!!pemilik kereta rosak tu bukan pompuan ok....
seorg lelaki dalam 29-30 gitu la....


"APA YANG PENTING???KERJASAMA"




14 July 2010

salam sume
hari ni aku nak ajak korang cerite pasal
" kenderaan mengikut peringkat umo manusia"


peringkat 1
walker
4 bulan ---> 9 bulan


peringkat 2
stroller
bape2 bulan ---> 3 thn



peringkat 3
kete mainan
3 thn ---> 7 thn (mengikut kehendak!)



peringkat 4
7 thn ---> 12thn
kete control bese2 je



peringkat 5
kete control berjenama
12thn ---> 19thn



peringkat 7
19thn ---> 50thn


hehehhe
mengikut kemampuan
x mampu tuh, wat care x mampu
jgn menggedik nak bli



peringkat 8
70 thn----> smpai bertahan!



peringkat terakhir
kire da x bertahan arr tuh
_al-fatihah_

renung2 kan....
.......selamat beramal......

12 July 2010

" 12nd July 2010 "

tapi lom dapat confirmation letter...
ntah kan confirm ntah kan tidak...
dengan naik lunch lambat jerk..
wahai bos....confirmkan la aku...
naikkan la gaji aku...
hihahahahhah


.... Ecoscience Engineering Sdn Bhd ....

walau baru 3 bln
aku dah leh masyuk la dgn staf2 kat sini...
nak kenal x dgn kengkawan aku???
jooooooooommmmm....

gambo ni di ambil masa
majlis perpisahan ivy kat KFC....

ala2 xde mood nk berbloging
seminggu dua ni...
ntah la..
nnti dah dtg mood aku nak berblog
aku sambung citer lain k...

"aDiOs aMigOus"



04 July 2010


~ pILiHan yaNg aDe ~

pEnInG gAk kEpaLe nAk kaHwIn niE
baNyaK bEndA nAk kEnE pIkEy
tApi yaNg bUat aKu pEnIng sEkarAng
tAng pElaMin...
jOm tEngOk pILiHan yG akU adE...

nIe pILihaN yaNg aKu paLiNg sUke...
taPi bElaKaNg kEne tUko warNa pUrpLe...


yaNg nIe PiLiHan kE2
taPi mEmbEr2 Fb akU raMai piLih yaNg nIe...


yaNg niE pOn saMe mCm yaNg kE2 tUe
cuMe dIa tErpIsaH jErk....


aLa2 taMan taPi sO tOmeL
kaNg x sEsUai dEnGaN kElEbaRaN
rUaNg taMu akU tU....


naMpak kLasIk kaN???
nIe pILihaN sI diA....
akU sUka gAk tapI Old FesYeN...

u aLL adE kOmEn @ nAk kOngSi IdEa???



01 July 2010

~ rIsAu ~

ermmm...
mcm yg korang tau la kan,
dah tinggal bape bulan jerk aku nk khwin...
tp ada 1 benda paling merisaukan aku.....
cuba la korang plak tolong pikirkan untuk aku,
jalan penyelesaian yg patut aku buat....
mcm2 cara mcm2 produk aku guna
tapi x jugak berkesan...



sangat sakit ok...
klu korang ada petua nak kongsi, plzzzzz help me...