CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

28 May 2010

~ wEsak Day ~

paGi nIE baNgOn mCm bIasE,
yaNg luAr bIasEnyE,
akU baNgOn sOraNg....
hOusEmatE akU sEMua cUti....
cOmpaNy akU x saMbOt pUlak
mCm cOmPaNy LaIN...

sOo0Oo...
paGi niE jaLaN leNgaNg
cUmE 5 mInIt jErk arI niE???
kaLau aDe yaNg kuO pOn
akU tGok tGh masUkkaN bEg daLaM bOnEt...
mEstI nak giE pIcNic...

OpIs aMaN arI niE...
raMai staff cUti,
x dE paNgGiLan tElePoN
mybE sUppLier sEmUa cUti...
taPi pEh bUkaN maIn baNyak kEje...
niE pOn akU cOntinUe bEsOk...
sO0o0O0o...tirEd...







25 May 2010

~ sEtelaH sEkiaN laMe ~

erMm...
laMe daH akU x cOrEt mOrEt kaT blOg nIe
sEmPat baCe blOg oraNg jEr...

kat OpIs xlEh naK laYan iNtErNet sGt
sOoO0o...bilE baLik kEjE daH pEnat...
On9 fB jEr daH mEnyaNgaP2...
taPi maLam nIe akU gaGahkaN jUgak laH...

sO0o0O0o...aPe kOrG naK taU???
kEhidUpaN akU???
sEmAkiN OtEy,
kErjaYe???
pOn mEmUaskaN,
hUbunGan dGn tuNanG???
bErtaMbaH mEsrA,
kitOrg x saBar naK d iJab QaBul kaN...

sEkaraNg kitOrG tGh sEbOk pIkey baraNg haNtaraN...
gAji bUlaN dEpaN kitOrG tuRuN kOta la...
cIncIn daH sUrvEy,
tIngGal naK bEli jErk..
taPi kitOrg daH li baJu nIkah taU...
sO0o0O eXcitEd maSe bEli tUe...
akU naMpak kEgeMbiraAN d waJaHnyE...

haNtaraN akU sEraHkaN paDa yaNg pakar...
haNtaraN darI bElaH pOmpUan,
baPak mErtUa aKak akU yaNg bUat
(sPonsOr bY mY beLOvEd sIstEr)
haNtaraN bElaH lElakI,
nO sPoNsOr,
prEpaIreD bY mY OtHer bElOvEd sIstEr...
akU maLas naK sErabOt kaN kpaLe...

mEmaNg OraNg katE xDe sEntImEntaL vaLue,
taPi akU baNyaK bEnDa naK pIkey...
bUsy dGn kEje laGi...
sOo0o akU wat kEpUtuSaN uTk sEraHkaN
sEgaLa tUgaS paDe mErEka....

hEhEhEhE...






14 May 2010

akUkaH???

katE Org kaLaU kiTe rasE kitE daH naK maTi,
makNenyE laMbat laGi...
bEtO0o0OL kEr???

arI niE naSib akU kUrEng baEk lOr...
paGi2 akU bUaNg aIr taNdaS sUmbat....
eH x2 aIr dIa tUruN sLow mOtiOn...

daH kU tUngGu bErjaM2 aIr tU tUruN,
akU nak bUka pIntU xlEh...
aLamEk...
wAaAaAaAa....

daH kU harUnG 2 dUgaaN tU,
akU g La kEjE....
tIbE dEpaN OpIs akU nak xcIdEnt...
sElamE niE akU xpErnaH pOn sEbOk
nak tGok lOgO cOmpanY akU tUe...
arI niE lEh tgOk n lEka...
tapI bUdak 2 yaNg b***H...
daH naMpak aKu sIgnaL kaNan,
g mOtOng sEbElaH kaNan watPe....

saMpai jEr OpIs akaK akU cOl,
dIa mImpI x baEk mLm taDi...
aDuuuuuyaI....
dIe mImpi akU pLak tUe...
laGi la waT akU rEsaH...

daH gaSak la aKu x pEgI makaN tGharI...
naSib aDe OpisMatE akU...
lEh lePak dGn diE...
naSib arI nIe x kEnE g baNk...
baLik kEjE tErOs baLik Uma...

n mLm niE akU kEnE tInggaL uma sOrg2...
wAaAaAaAaA....
daH la akU nI pEngEcOt taHAp gaBan....
ErmMmMm....
*______________*



10 May 2010

"cOntInuE stOriE lEpas"

ha kOraNg nak taU x???
sEbElOm akU kEnaL tUnaNg akU niE,
akU aDe pakWe n brEak Off
cOz faMily dIe kaHwiN kaN diE
dEngaN piLiHan dI0raNg...

aH tuE bUkaN tOpik kaLi nIe...
tOpiknYe....dIe mUncUL pada,
22 aPriL 2O10
( hArI laHir diE )
sOo0oO0o...
aPe mOtif diE????

diE mINtak maAp kat akU???
taPi kEnapE sElePas 4 taHuN???
diE sakIt kEr????
daH nak matI kE diE???
jaHat nyE akU kaN????

taPi katE maaf yaNg dIe haraPkaN,
x tEr kEluar lOr daRi mUlut akU...
maSiH maraH kE akU paDe diE???
yUp!!!!yEsss!!!!
itU laH jaWaPanNyE....

tapI akU x maMpU nak laFazkaNnyE....
haNyE 1 akU pintE....
akU x nak dIe haDir daLam hIduP akU laGi....
cUkUp sEkali diE mEngHancUrkaN hatI akU....

sEkaRaNg nIe akU dEnGar,
diE daH kaHwiN laGi....
ya-AllaH akU bErsyUkOr saNgat2,
sEbaB x d jOdoHkaN dGn diE....

( akU cakaP cMnie sEbaB akU tEngOk citEr "ADAMAYA" )
akU x Nak jaDi maYa...
aDy baEk saNgat aKu x nak jaDi jaHat....


"ya-Allah, kaU jaUhkaN la akU darI diE...
aNdai dOlu kaU daH pIsaHkaN aku & diE...
kaU jaNgaN la haDirkaN diE kEmbaLi...
pEliHaraLah hUbuNgaN akU sEkaraNg..."





~~~nIcE daY~~~

O9 mEi 2O1O....
mUar -tEnGgarOh
aDuyaI mCm naK pEcaH pOngGoNg...
jaUh gilE n kaLau daH kaHwiN,
sEminGgu xLeH baLik dUa2 bElaH...
kEne mIngGu niE uMa akU,
mIngGu dEpaN uMa diE...

taPi....
bIasE la aKu kaLau daH saMpai kOta tIngGi,
xSaH kaLau x mEnyIngGah kaN...
sOo0oO0o....
maSe jaLan2 tErnaMpak baJu putiH...
caNtEk caNgat...n akU tErbELi....
bOleh aYat tErbELi tu???
hIhaHaHaHa....

InGat nak bEli akU puNye jErk,
jaP laGi aDy pOn jaNgkiT lOr....
hargE baJu akU rM15O.O0
(habIs taWar la tUe)
adY puNye rM 60.Oo

nak tEngOk kEr????
hIkhIkhIk maLu lOr puLer...
tEngOk tUngGu akU nIkaH la yEr....
mCm aWal saNgat daH bEli...
aKak akU pEsaN akU keNe jaGe makaN,
cOz naNti baJu x mUat....
hOhohOhoh0....



05 May 2010

...hOlidaY @ laNgkaWi...



mErcU taNda yaNg mEnjaDi kEbaNgGaaN laNgkaWi...
sEbEnOnyE kitOraNg tEriNgin Nak naIk fLight...
nAk gIe lUar nEgarE xdE paSpOrt...
sO0o0O0o...gIe laNgkaWi pOn jaDi lEr...
dOk xpaNas pOngGonG laGi,
fLight dAh naK mEndArat...



1st tiMe naIk fliGht kakO0ottt....
dEnGaN adY yaNg mEnakOotkaN akU...
EeEeEeEiiii gEraM....



isLanD hOpiNg tiMe!!!!
gIe taSik dAyaNg bUntIng cOz mY siStEr nAk baBy...
mOnyEt kat sItu gaNas2...
maCam2 hartE kitOrg diE amEk...
tErmaSok laH bOtOl sUsu lEesYa....

lOkaSi : bEraS baSah...
maSe tiBe kaT siNi afEeF tEngaH tidO..
jaHat nyE maKcIk2 dIe...
cElOp diE daLaM aIr...
hAhAhAhA...
dIe buKa maTe terOs bErsUarE...
"O0o0O0o0O"
hikhikhikhikhikhik...


nExt lOkaSi : bIrd ParK & makaM maHsUrI...


ha pOrt niE sapE g laNgkaWi mEsti pEgi...
nIe la laMbaNg n bUktI sEseOraNg tuE g sanE...
hihahahahahaha....


daH nAk baLik kL...
lEpaS kitOrg pOse2 niE kaN...
daLaM fliGht kitOrG keNe sOunD...
jaNgan aMbiL gaMbO d kaWasaN paDanG tUe...
eH sUkE ar...hihahahahaha....

THE END



.....stOri-mOriE....

stori kali ni berlaku
sepanjang aku nak balik jb
mase nak pindah uma sewa awal bln 4 ari tu...
aku yg dah lama x naik bas awam ni,
kene gak naik coz ady keje siang...
so dia xdapat nak amek aku...

1st

tgah aku dok asyik melayan perasaan,
mengimbau kenangan g balik kolej...
aku tertarik dgn gelagat penumpang
yg tgah beratur nak naik...
the last person yg nak naik tu lelaki cina...
tetibe dia turun balik n kejar sorang pmpn cina...
rupenye dia nak bg nset pmpn 2
yg tertinggal kat tmpt dudok bustop tu...
dia sanggup tertinggal bas ooooo...
tp persoalannye...
klu pompuan tu orang melayu ke india,
dia tolong jugak x????


2nd

sepanjang perjalanan
aku dok depan sorang makcik nie...
subhanallah.....ya Allah....
dia dok mngata anak org sana-sini...
mcm dia xde anak pompuan jerk....
aku nak je sound makcik tu
tp apakan daya....
kata2 yg xterkeluar masa 2
"makcik ada anak pompuan x???
plzzzzzz jaga anak mkcik 2 bebaik..."


3rd

ha the last stori ttg seorg budak kecit..
comel sgt...dia naik bas dgn mak dia kot...
masa nak turun,tanpa d suruh...
dia ucap terima kasih kat pakcik bas 2...
"me kaceh drebar"
hihahahahhaha.....
soooooo cuteeeee.....

THE END




salam rindu

peh lama gile aku x update blog ni....
ermmm sejak keje ni aku balik jer ngantok...
soooo...layan fb pon sampai fb yg tgok aku...

tapi mmg banyak gile stori nak citer...
tp xtau la larat x
aku nak cover cerita untuk sbln mlm ni...
xpe2...usaha tangga kejayaan...
andai x larat tgu la sambungan nye....
(tu pon kene tgok pada kekuatan fizikal n mental aku)

ceh aku bercerita mcm ade org follow jerk...
tp ade aku kisah???
sajer suke-suki sbb mmg hobi aku...
pantang nmpak kertas n pen msti nak menyonteng...
tp skrg zaman dah maju...
so pantang nmpak keyboard la...
hehehehehehehehe....
ok nnti kan topik demi topik ....

~aDiOs aMigOus~