CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

15 April 2010

~taNpa d' sEdarI~

esOk dah juMaat???
cEpatNye maSe bErlaLu...
x sEdar daH sEmiNggU akU kEje ...

pEtanG taDi sEblOm baLik,
kAk aiSha baGi akU aPpOimEnt lEttEr...
sEe???klU cOmpaNy tUuuut.....
sMpaI matI kaTak aGakNye
akU barU daPat...

sO fAr EvErythINg it's OkEy...
akAk kaT dEpaRtmEnt akU baIk2 bElakE
cUme kEkaDaNg akU sEgaN naK tEgUr.

taPi taDi sEbLoM baLik akU dEngO
kAk Ivy (aCc ExeC) kEne mara dGn bOs..
kaKo0O0ot!!!!!klU akU 2 dH mElaLak...
cIan kAk Ivy....saB0 kAk...

lEh pLak uJan lEbat tIme kitOrg nAk bLik
taPi akU jOin kAk iNA tuRun...
dOk kitOrg pIkey cMne nk g kaT kEte,
aH sEng dTg hUlurKan baNtUan.
baEk atI sUngGuh diE...

dIe g aMekKan kEte kitOrg...
kEte kAk iNa, akU nGan kAk Ivy...
daH mCm vViP kitOrg taDi..
hEhEhEhEhE...
tHanK's aH sEng....
(mCm dIe baCe pLak bLog aku niE)
hOhOhOhOhO...



13 April 2010

~kEbOsaNan~

xtau ar nape aku bosan gile saat ni...
ape nak wat ni hek???
layan fb sudah...
layan blog pon sudah...
layan pakwe pon dah jugak...
apa nak wat niiiiiiiiiiiiii....

nk kata aku penat sgt xla
nk kata aku xpenat pon xjugak
coz aku mmg byk keje tadi kat ofis...
sampai kn nk layan fb pon mcm x semangat...

aku nk upload pic trip g langkawi ari tu tp,
xleh nk masukkan pic dlm lattop...
x install lg la nokia punye kabel...
(bau format lattop)
cd install nye pon ntah mane..
tensioooooon mkcik la...

aaaaaaaarrrrggggghhhhh!!!
tgok la aku dah merepek2 dah ni..
nk citer pasal keje aku pon xtau nk citer ape,
coz aku kn baru lg...
sooooo xde ape yg menarik....

soooo...
cau cin cau la he...

aDioS aMigOus



12 April 2010

1st day keje

awal pagi lagi aku dh bgn...
kul 6 dh tersedar
walaupun penat baru blik holiday
tp aku tetap xdpt tido dgn nyenyak...
excited nk g keje agaknye...
hihihihihi....

kul 7.20 aku dah gerak...
alamak leceh betol kene layan jame...
sampai ofis kul 7.45...

kak aishah (HR) bawak aku round2...
byk nama yg dia kenal kn kat aku,
tp byk jugak yg aku lupa...
hahahahaha...

aku punye keje kat acc dept...
tp oleh kerana aku punye position kat company ni
"account cum admin assistant"
so kekadang aku kene tolong kak aishah
kat HR dept...
td Ms Tang (bos aku) bg aku 1 task baru...
aku kene gantikan ida (receptionist)
nk bersalin bln depan...
so jap lg position aku
"account cum admin cum receptionist"
hihahahahaha...

keje ape pon ok...
aku suke jerk, byk skit pglaman...
hari ni kedua2 pekerja kat dept aku ni xdtg...
so aku kebosanan xde keje...
tang mengantok jgn ckap la...
dengan air-corn atas kpale aku lg...

aku blik kul 5 ptg terus g uma akk aku
amek baju yg aku sidai tu...
sampai uma terus kemas bilik...
peh penat giler...
soooo sekarang time nk tidoooo....

gud nite
aDiOs aMigOus



03 April 2010

~hOnEymOoN~

biLe sEbOt paSaL hOnEymOoN,
mEstI dh tErbaYanG kEsErOnOkaNnyE...
x kiSaH la bEst kE x, tU bUkaN pOint akU kaLi niE...

HiHaHaHaHa...
xlEh haNdlE biLe pikIr kEseNgalaN akU paGi taDi...
adY cOl akU ckaP paSaL harGa sEtiaP pakEj g pUlaU sIbu.
yG akU plaK buDgEt diE tGh carI pOrt,
uTk faMily akU lEpak masE g aNtO rOmbOngaN kE uMa diE naNti,
akU pOn ckaP la
"biO la diOrg lEpaK kaT tUnjuK laUt jErk.
kIte pOn lEh jOin maLam2"
tEtibE diE lEh dIaM...
uLpsss????akU saLah ckaP kEr???
jaP laGi diE ckaP
"diOrg waTpe..kiTe la"
akU maSiH laGi mEnyEngaLkaN diRi...
diE ckaP laGi
"x kaN naK hOnEymOon baWak 1 rOmbOngaN"
hiHaHaHaHaHa....
hOneYmOon kEr???
bEngaNg akU...

x dE la dUlu dIe ckaP x De bUdgEt hOnEymOoN,
sO akU xla mEngGedIkkaN diRi...
kaNg akU gaK yG kEcEwa....
apEpOn akU hEpy gILe...

THANKS SAYANG!!!!

***************

tOpiK maSih samE tP cErite yG bErbeZa...
aDe OrG kg akU nk G uMrah,
OleH kEraNa diE dh g haJi 2x sO0o,
adIk akU aNggaP diOraNg g hOnEymOon kaLi kEdua.

taPi diE tanyE akU 1 sOalaN...
"kaT sanE lEh hOnEymOoN kEr?"
dh kNapE dGn adIk akU nie???
akU pOn jaWab la...
"diE hOnEymOon bkaN bErsEtubUh"
samE2 kEtawE...
hiHaHahaHa....



01 April 2010

~kEbOsaNan~

bOsaNnyE!!!!!lattOp akU sakIt...
iSniN tUrOn jB naK antO diE masOk waD...
akU pOn x taU la naPe...

arI tuE dIe haNg...
akU biO jErk saMpaI 1 jaM pOn x Ok2...
gUrOh kat luO dh bErdeNtam-dEntuM...
sO0o0O0o...
dGn kEtakSabaRan,
akU pOn cabOt batEri...
sEttle maSalaH....

pEtanGnyE...
akU nak On9????????
wAAAAAA~~~~ x bOleh!!!
pUas akU entEr2 kaT "OpEn nOrmaLly" tuE
dIe dOk ulaNg2 paGe yg itaM 2...
naPe niE...(haTi mUle rEsah)

fInaLLy gIve Up...
cLosE jErk tEros...
n nOw naSib baEk adEq akU baLik...
lEh gunE lattOp dIe...

sEbaB diE bEgitU lOm d kEtahUi laGi...
tGu lapOran lEpaS anTo diE masOk waD...

aDiOs aMigOus...