CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

28 March 2010

PERTUNANGANKU





OkEy kaLi nIe akU naK cItEr paSaL pErtUnaNgan akU...
sI diE maSih Org yG saMa yG akU cItEr sEbElOm niE...


cItErnyE bErmulE bilE akU dh aBis stUdy...
dIe nak kitOrg tUnaNg dGn 1 aLasaN...
diE takOt bilE akU dh kEje baGus,
akU lupEkaN diE n tIngGal kaN diE...
waLau apE pOn yG akU ckaP dIe tEtaP x pErcayE..


sO0o0O0o...
akU pOn tErimE kEputUsaN diE...
bIncaNg pUnyE biNcanG...
tarIkh pOn d tEntUkaN...
14 fEbUari 2010
mEnjaDi piLihaN kitOrg...





arI bErgaNti arI...
miNggU bErgaNti mIngGu...
akHirnyE, tIbe maSa yG d naNti2...
biLe cIncIn tErsarUng d JarI...
haNye tUhaN yG tahU bEtapE hEpy nyE akU arI tUe...



iMpiaN kitOrg dh tErlakSanE...
akU taU diE dh laMe mEnaNti...
4 taHun keNe tGu akU abiS bLajO
bUkaN jaNgka masE yG sEkejaP uNtuk dIe ...
pElbaGai rIntaNgan daN dUgaaN d tEmpOh,
akHirnyE kitOrg d satUkan juGak...
tErimE kaSiH maK aBaH!!!



kitOrg puNyE pErtUnaNgan sEderHana jErk...
haNyE 11 bErbaLaS 9...
(sEdErHana pLak hEk???)



ha niE haNtaran dr pIhak pOmpUan...
ha cUbe tEka maNe 1 yG akU bUat???
hOhOhOhOhO0o...
x dE 1 pOn sEbEnOnyE...
sEmUenyE akU impOrt darI kEdaI...


nIe haNtaraN dr pIhak lElaki...
dUit RM80 tUe sImbOl duIt bElanjE haNtaraN...
RM8,Oo0 saHajE...


joO0m tgOk pIc2 yG sEmpat d raKam kaN...
OleH sEbab baNyaK sGt akU cOmbiNe kaN jEr k...


x sEmuE aDe taPi yG niE pOn dh mEmaDai kOt...


yG ni pIc kUagE aDy aNd saAt2 cInciN tErsarUnG d JarI...


niE pIc akU dGn akaK2 n sEdarE marE akU...
wOw aDe pIc aLa2 makaN bEraDab gItu...
hOhOhOhOhO...


k dH 2 jErk...
sO0o0O0o...
sEe u aLL nExt sEsSiOn (nExt pOst)


~aDiOs aMigOus~





~~pEnaT~~

saMpaI darI jB taDi kOl 5.3O pEtaNg...
sO tirEd bUt hEpi cOz dPt jUmpE aDik-bEraDik...
saMpaI jErk jB ari tUe aDe sUpriSe Utk LeeSya...

" hEpi bEstDay tO u lEeSya... "


niE la LeEsya...
bEstDay gUrlz nyE...
sEbEnOnyE 24Mac, tP xpE la kaN...
jaNji diE hEpi...

k naK rEst...
aDios aMigOus...



26 March 2010


"sI diE yG bErtaHta d' haTi"

raSenyE aKu lOm pErNah kEnaLkaN saPe diE...
yG aKu dOk cItEr paSaL sEkoLah LamE akU,
paSaL faMilY akU, LifE sEhaRiaN akU,
n nOw jOo0m akU kENalkaN dGn kOraNg...

jEng...JeNg...
ha nIe la diE pEngaRaNg jaNtunG akU...
"adYah" tuE gabUnGan namE kitOraNg...
( zaiDi dGn SabaRiah )

kEkaDanG raMai takOt naK tErimE cInta SMS
akU pOn samE juGak dOlu...
taPi bILe mEngEnaLi diE,
akU rasE hiLanG raSe cUriGe...
rUpEnyE x La mEnakOtkaN sGt...
OkEy jErk hUbuNgaN kitOranG saMpaI sKraNg..
dh 4thN 1bUlaN...

jOo0m tgOk pIc2 kitOrg naK???
(yG raSe x Nak tgOk jGn tgOk)


pIc niE zamaN akU mudE2 rEmajE...
kLakO pLak tGok pIc lamE kN...
maSe niE akU barU dOk jB...
kaLau pEraSan akU maSih sLim tImE nIe..
hOh0hohO...

kNapE akU sukE dIe???
xtaU lEr...tEtibE jerk...
(lEh kE jwB gItu?)
hEhEhe....dIe niE sImpLe jErk
aLa kOrg tGok pOn taU kaN...
yG waT akU bErtaMbah sYg kaT diE cOz,
dIe x kUat jElOus,
n yG pLg akU sukE dIe x mEngonGkOng...
ha LupE pLak...lG 1 wAt akU bEr+2 sYg diE cOz,
dIe lEh layaN kPalE aku nIe...
tErutAmEnye taNg jLn2...


sEbEnOnyE dh bYk tmPat kItOrg dh g...
OkEy cOntOhnyE yg ataS tuE g mElakA...
baLik arI jErk...sErOnOk gilEr...
pIc yG baWah tuE pErgi tI0maN...
cOps!jGn sLh paHam, kitOrg g dGn faMily taU..
Ermmmmm......rAsE naK g Lg...
myBe 4 mY hOnEymO0n...
(aDe saPe2 naK sPonsOr)
HaHaHaHa...
yG paLinG kEraP akU g taNjunG lEmaN..
cOz tmPat tuE dEkat dGn umA sI diE...

sElaiN g jLn2, dIe xpErNah lupE bEstDay akU..
sO0o0oO...swEEt...
tP x taU lEr paS khwIn mErasE lG x...


sEbEnOnyE dh 4x kitOrg cElEbratE samE2..
tP thN pErtaMe lOm aDe kaMera nk amEk pIc...
hOhOhOhOhO.....

OkEy...nExt...
biLe tIme2 bErcIntE nIe kaN
bOhoNg lEr kaLaU x daTinG kaN...
sO jOo0m tGok manE pOrt kitOrg sLalu G...


dh nAme pOn dOk jB kaN
oF cOursE lEr pOrt kitOrg kaT sEkiTar jB niE...

pOrt yG aDe nO.1 tuE kat huTan bNdr mUtiaRa rIni
pOrt nO.2 tUe kaT tMn mErdEka jB, sebElah jB catErinG...
(sEmpat PrOmotE tuE)
pOrt sEterUsnyE nO.3 kaT tMn iStanE jB...
(tGu sUnsEt...pEh tErbaEEEk sEh)
anD thE laSt pOrt nO.4 kaT daNga Bay...
kaLaU mCm aNgsanE,cS, jUscO tuE x yaH cKap la Kan...
dh naIk mUak dh tGok...
( kaLo tErsEreMpaK tEgOr lEr, OkEy jErk)


dh katE kOnoNnyE swEEt cOuple tUe kaN,
( aLa2 pEraSan La gItu)
sO kitOrg aDe bEberaPe sEt baJu cOuplE...


mCm yg tErcataT laH kan...
yG baJu mElaka tuE kitOrg bEli masE g mELaka La
yG LoVe tuE pILihaN akU...
hOhOhOhO...
dh biLe akU dh PiliH utK 1 baJu sO0o..
dIe naK gaK waT piLihaN...
aMek kO...maNcEstEr UnitEd jaDi piliHan...
akU yG xTau papE paSaL bOla pn jaDi mGsE...
aDe La bEberaPe lG...

*p/s: x sEmuE lELaki sukE pkaI sEdonDoN niE...
sO0o...padE awEk2s kaT luaR sanE jGn pKsE2..

cUkOp la tUe jErk yG lEh d kOngSi...
paSaL pErtUnanGaN kitOrg aKu tUlis d nExt pOst...

~aDiOs aMigOus~



tGn kOo saKit...

aDo0O0oiiii....
ntaH naPe dGn pErgElanGan tGn aKu niE aGaknyE...
naK kaTa tErkEheL x bEnGkak...
naK kaTa paTah x bIru...
Ermmm napE kaH dGn tGn kOo iNi???

mLm taDi aku aDe gAk mEngaDu maNje kaT maK,
dh urUt dh smPai tEranGkat pOnGgonG gItu...
tP bGn paGi taDi maKiN SakiT...
aPe dh jaDi nIe???

pEtaNg niE nk g JB...
dGn tGn yg mCm niE x dE mOoD sEh...
mYbe 2 aRi nIe x On9 kOt...
bErat la LaTtOp ni Nak baWak...
dGn kEadaAn tGn yG x MenGizInkaN lg..
(2kIlO bEb...)

sO0o0O0o...
dGn kEsemPataN yG adE niE aKu nk cOrEt la PapE...
cOz byK bEndE nk kOngsi tP xDe kEsemPataN..


~aDiOs amIgOus~



25 March 2010

~jO0oM stOriE mOriE abOut mY fAmilY~

1St SkaLi...
pErkEnaLkaN mY fatHer...


hO0oHo0OhO0o..
pIc lamE...cOz dIe dh x De, cMnE nk aMek gmbO tErbaRu...
Ermmm..dh 15tHn diE pErgi tP naMamu tEtap D haTi
(aLamaK mCm taJuk laGO0 pLak)
i lOvE hIm sO0oo mUch!!!

nOw kEnaLkaN mY mUm n hEr nEw huSbaNd

samE x mUke mY stEp-fathEr dGn mY fathEr?
mEmanG lOr dh diOraNg aDik-bEraDik...
hIkhiKhik...

sEteRusnyE...mY trUe siStEr..

aLamaK pIc x clEar pLak...
nIe aKak aKu yg pErtamE + hEr husBanD...
namE???x pErLu laH rasEnyE...

nExt...

OkEy, nIe aKak aKu yg kE-2 + hEr huSbanD + thEir DauGthEr + thEir sOn...
cOmEy x mY nEphEw n niEce???

nExt...

nIe???cOba tEka...
nIe aKak aKu yg kE-3..

n thE laSt pErsOn...


Ha nIe la aDik kEsyGn aKu...
nIe jE aDik yG aKu adE
(aDe saPe yg bErkeNan???sOrie sOLd Out)
hO0oHo0OhO0o..

**********

OkEy nOw kIte stOriE ttG mY stEp-sIstEr
taPi mCm2 vErsi aDo0O...


HahEHihOHu...
x dE pIc LaiN lO0or...bOlEh la hE...
yG d raIkaN tuE aKak yG kE-4..
yG mEnGapIt tuE, kUagE aKak aKu yG pErtamE...

nExt...


Ha nIe D kEnali sEbaGai mak Ngah
(aKak aKu yG kE-2)
O0oPs...cOps!cOps!
yG bElaKang tUe haRap makLum bkaN ahLi kUagE dEn..
next...




yG niE famiLy aKak aKu yG ke-3...
sO0oo0O0o..
fiNish mY stOriE abOut mY faMiLy...
waLaupOn kitOrg aDik-bEraDik tIri tP...
hubuNgan kitOrg OkEy cOz...
kItOrg sEmuE kaN cOusIn...

tHe EnD...



24 March 2010

haLLO0ooooooooo.....

**********

nitE...
sEmeNtaRa nk tgu tOp hOst ni,
aKu naK bErCelOteh sIkit...
sEbeNO0o nyE........
aKu nIe dh dEkat 4bLn mEngaNgGur...
maLu dEngaN mAk yG sLalu sGt bIsiNg aKu x kEje2...
baNyaK dUit dIe dh aBis waT aKu uLanG-aLik JB...
maLu jUge kAt aKak aKu yg Kat paSir gUdaNg tuE...
sLalu sGt tUmpaNg uMa dIe bLe aDa iNterView...
x CampOr lg dGn pErtOlonGan tUnaNg aKu...
dIe lg pEnaT dr aKu...
ThaNks dEar...


hMpiR saTu paSir gUdaNg nIe aKu aNtO rEsumE...
dh baNyaK cOmpaNy aKu g iNteRview...
mCm2 jeNis iNteRviewEr aKu jMpe...
kEkaDanG tImbuL raSe gIvE-uP...
dGn aKu yG naK kNe pikEy naK kHwiN lg...
aKu sLalu bErdOa & bErhaRap yG aKan dPt kejE cPat...


fiNalLy...
thE laSt iNterView (17/3/2010)...
i gOt thIs jOb (22/3/2010)...
pOsItiOn : aCcOunt cUm aDmiN aSsiStaNt...
dGn GaJi RM 105O sEbuLaN
(aLhamDuliLlaH)


yG x mOlekNye aKu nIe lEh dEmaNd...
kaLau OraNg LaIn sLalu dEmaNd gaJi, aKu x...
(raSe nAk tErgelak sendiRi)
dIe suRo MasOok 1hb tP...
aKu lEh cKap aPe yG x sEpatuTnyE aKu ckaP...

"lEh x saYe masOok 12hb???aTau kaLau x Leh, saYe maSOok 1hb tP naK cuTi 8,9,10???"

hihahahahahaaaaa....
tP sEmpaT lg aKu cKp

"tP kalOo x LeH juGe x pE lEr...sYe caNcEl jE tiCkeT fLight"
(dGn naDa yG aGak kEcewA...)


1/2 jAm kEmuDiaN...
"cIk SabaRiaH...OkEy..bO0s bEnaRkan U g tRip tO lGkaWi...n U sTart kEje 12hb kOl 8paGi..."
yaHO0oO0oO0o....
x sIa2 aKu cUbe naSib...
sBenNoOnyE aKu taKo0t diE jaWab
"kaLau cMtu kaMi cAri caLon LaiN jEr"
(naSib aKu x pErlu dGr aYat tuE)

eH???aLamAaak!!!
tOp hOst dh mULe....k sEe u All aGain...
(cEh mCm aDe fOll0wEr jErk...aDe aKu kEsah?)

aDiOs aMigOus...



Satu Malam D' Malam Minggu

**********

Seorang wanita telah mengajak teman lelakinya ke
rumahnya supaya dapat berdua-duaan di malam minggu.
Jadi teman lelakinya bersetuju. Tau-tau sajalah apa
yang dia orang buat di malam minggu tu berdua-duaan
di dalam bilik wanita tu. Kira malam minggu tu milik
dia oranglah.



Selepas selesai melakukan adengan yang dicensoredkan,
si lelaki ni pun berehat sambil mengambil rokoknya
tapi mancis takder. Bertanyalah si lelaki ni kepada
teman wanitanya; Darling! ada mancis tak?. Ada kat
dalam laci sebelah katil tu, jawab si wanita tu. Masa
buka laci tu, terpandanglah si lelaki tu sebuah potret
lelaki di dalam laci tu.



Bertanyalah si lelaki tu pada teman wanitanya; Gambar
siapa ni yang? Gambar suami sayang ker? Bukan jawab
si wanita tu. Kalau bukan gambar suami sayang, gambar
tunang sayang ker?, Bukan jugak jawab wanita tu lagi.
Kalau bukan jugak, habis gambar ni gambar siapa?
tanya si lelaki tu untuk mendapat penjelasan lanjut
Yanggg! Gambar tu adalah gambar saya sebelum saya
menjalani pembedahan jantina jawab si wanita tu
dengan penuh manja.


*p/s:pastikan yang ori...pesanan khidmat masyarakat...


MASALAH


Azlan sudah hampir sejam duduk disebuah bar
sambil
merenung minumannya.
Tiba-tiba datang si Mat, si mamat
penyakat.
MAt suke menyakat orang tak kire mase dan
waktu.
Dilihatnye si Azlan ni hanya merenung
minumannya.
Lalu dengan pantas si Mat merampas minumannya

dan meminumnya tanpa rase bersalah.
Si Azlan hanya
merenung sedih
dan kelihatan seperti ingin menangis.

Lalu si Mat pun berkata.

Mat : Rilek ar bro, gua gurau je tadi.
Biar gua belanja lu air.

Azlan : Bukan aper, harini adalah hari paling teruk
aku. Kau tau? Dah la aku tertido dan bangun lambat pegi
ke ofis. Pastu sampai-sampai, boss aku marah giler terus
pecat aku. Pastu aku nak blah la dari ofis tu. Time aku
cari kete aku, kete aku lak kene curi. Report polis, polis
kate tak boleh wat pe pun. Pastu aku balik la umah naik
teksi. Sampai je umah, aku baru teringat wallet aku
dengan semua credit card aku dan segala macam mak nenek
kad sume ade kat wallet aku tu. Driver teksi yang bijak
tu blah camtu je. Aku masuk umah pastu terus masuk je
bilik, aku nampak bini aku tengah tido dengan aku punye
tukang kebun. Skang aku datang la sini. Aku pikir aku dah
takde semangat nak hadapi sume ni. Aku mahu mati.Tapi kau
rosakkan semuanya.

Mat : Apesal dengan aku plak?

Azlan : Kau bodoh!! Ko minum racun aku ape kes?!!!!


*p/s: jgn suka2 minum air org...hikhikhik...


~~~j0m rELeaSe tEnSi0n~~~

**********
b0San kAn aSyik bAca bEbeLaN 0Rg???
sO0o...kaLaU aDa maSe jEngUk2 la rUanGaN luCu tuE...
(tiDak meNjanJikAn kE'teRhIbuR'aN)



~~~sMk aLauDdin rIaYat ShaH 1 dLm KeNanGan~~~

**********
klu tadi pagi aku cerita ttg sekolah aku dari form1 sampai form5,
now aku nk citer pasal sekolah aku masa form6 plak...
klu sape nk knal diri aku baca la...xnk? aku xpksa...
saja aku coretkan untuk tatapan d masa depan...

sbnrnye, aku dh dftr form6 kat SMKL yg aku cerita pg td...
tp tgh aku cuba mnyesuaikan diri dgn kengkawan baru,
(coz xde sorg pn classmate aku ms form5 dftr form6)
Allah telah hadirkan jodohuntuk mak aku...
so terpaksa la aku pndah sekolah...


sekali lg aku perlu myesuaikan diri dgn kwn n sekolah yg baru ...
ermmmm seperti biasa, ble kite jd bdk baru ada 2 perkara je yg mungkin terjadi...
samada kene buli (xde kwn) or d minati...so??? korang rasa aku yg mane???
of course la xde kwn...aku ni bkn cntik mane pn nk kne ngurat..

huuuuu...yg klakarnye saat dan ketika tu,
semua ingat aku bdak pndai n study sampai x angkat kpale...
(mber aku citer slpas sekian lama aku masuk la)
padahalnye...aku dok main msj kat bwh meja..

masa aku mula masuk dlu...classmate aku berpuak2...
(mybe sbb ada yg dtg dr sekolah yg berlainan ms form5)
so aku xtau nk join yg team yg mane..
kang slh join, banyak plak masalah yg timbul...
so...org pertama yg menegur aku ialah:


haliza (yg d bulatkan tu)...
so yg lain tu kire team dia la yg akhirnye aku pilih join diorg...
tapi semua ni xla berpanjangan...x lama pastu semua mcm dh xberpuak2...
nk tau apa yg buat diorg dah x berpuak2????
(bkn pasal aku la...xde mknanye...)


bermula saat dan detik ni la kitorg smua bersatu...
(lawatan sambil belajar ke UUM sintok)
balik jer dr lawatan ni, class kitorg dh mcm KFC...
(dh la warna merah kn..sesuai gitu)
dlm sebulan msti ada wat mkn2..kdg2 tu sampai 2-3x...
xpe la jnji kitorg hepi....


ha amacam???mcm KFC x???hikhikhik....
apa pn aku rindu sgt2 kat korang semua...

**********

sekian...




mEmBEr SmKL dLm iNgatAn

**********

bile aku bosan, aku suka tgok pic lam
e2...
bukan ape saje je nk mengimbau kenangan lalu...
korg pernah x terfikir yg alangkah bestnye klu masa dpt d putar kembali...
tp tu semua KALAU la kan...

klu la boleh mesti korg semua nk balik semula ke zaman persekolahan kn2???
aku pn sama jugak mcm korg...rindu sgt2 pd kengkawan...
sekarang ni hnye dgn adanye facebook je aku leh jumpa kwn2 lame...
tp tu pn xsemua...aku ada gak wat group tp xjugak berjaya...
ntah bile dapat jumpa diorg lagi....

ketahui la TEMAN...
aku amat merindui kamoooooo.....


ni semua classmate aku masa form 5...
sbnrnye ramai lagi student lelaki tp ramai xdtg...




ni kawan baik aku masa form3...
yg baju biru tu anon n yg baju pink tu bedah...



yg ni plak izzatul... ni kawan baik aku masa form4...


yg ni my team masa form5 (wah senior kne ada team)
hahahaha...sblh kiri tu nurul n sebelah knan tu suhada...

yg ni mber plg baik dlm team tadi tu....
nama dia mamai...

hahahaha..bape ramai kwn baik la hek aku ni...
nk wat cmne kn, mcm2 mslah leh timbul dlm sebuah persahabatan...





23 March 2010

SaLam pErkEnaLaN

**********

semalam 22/3/2010 tergerak hati nk tgok blog kengkawan...
bile dh tengok mcm teringin nk try join tp xreti la pulak nk wat cmne...

dan ari ni 23/3/2010 terasa bosan plak...
tetibe teringat kn blog member semalam...
so capai lattop n terus on9...mencari dan terus mencari...

YES!!!dh jumpa dan tangan pn mula la menggodeh...
opppss...rupanye dh ada akaun google (kewujudannye tidak d sedari)...
rasa macam org bodoh plak tetibe bile nk create blog pn xreti...

so kepada yg tertengok my blog ni jgn la ketawakan k...
bak kata pepatah "saya budak baru bljr,klu slah tlg tunjukkan"...

**********

sekian dulu coretan ku